ANKARA EMNİYETİNDE 18 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Türkiye`yi sarsan 17 Aralık operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti`nde yaşanan görevden almalar sonrası Ankara ve Kocaeli Emniyetinde de görevden alınmalar yaşandı.

Gündem 18.12.2013 22:30:20 0
ANKARA EMNİYETİNDE 18 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Türkiye`yi sarsan 17 Aralık operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti`nde yaşanan görevden almalar sonrası Ankara ve Kocaeli Emniyetinde de  görevden alınmalar yaşandı.

Ankara`da Kom, Mali, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri başta olmak üzere 18 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi. Görev yerleri değiştirilen bazı müdürler ise  şöyle: Kaçakçılık Şube Müdürü Erkan Kaya ,Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya ,Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya,Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük


Öte yandan; Kayseri, Bursa, Trabzon ve Kocaeli`nin de aralarında bulunduğu bazı illerin emniyet müdürlüklerinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlerinin de görev yerinin değiştiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturma sonrası görevlerinden alınan 2 il emniyet müdür yardımcısı ve 4 şube müdür yardımcılarının yeni görev yerleri belli oldu.

Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Hamza Tosun Silivri ilçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığına; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü, Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, İnterpol, Sierra, Europol’den Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı Sancaktepe’den Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığına, Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu Çekmeköy Müdür Yardımcılığına, Kazım Aksoy ise Gaziosmanpaşa Müdür Yardımcılığı`na, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şenol Demir Özel Güvenlik Şube Müdür Yardımcılığı`na, Ahmet Kalender ise Eğitim Şube Müdür Yardımcılığı’na getirilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Akşam Saatlerinde yaptığı açıklamada , Emniyet Genel Müdürlüğünde yapılan değişiklerle ilgili olarak ise şunları söyledi: 

"Evet emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle burada kendilerinin bir defa tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktadaki bir mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz, çünkü bu ülkenin geleceğini karartmaya, kimsenin hakkı yok."dedi.


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00