ANKARA İNCESU PAZARI YENİLENDİ

Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan İncesu Pazar Yeri üstü, Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda kapandı.

Belediye Haberleri 7.11.2013 10:14:05 0
ANKARA İNCESU PAZARI YENİLENDİ

Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan İncesu Pazar Yeri üstü, Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda kapandı. 
 
Konum olarak caddeyi bölen ortada geniş ve uzun bir alanda yer alan üstü açık İncesu Pazarı alanına uygun bir düzenlemeyle kapatılarak yeni bir görünüme kavuştu.

 
Çankaya İncesu bölgesinde yer alan İncesu Pazarı, mevcut durumu itibariyle yeniden düzenlenerek üstü kapalı pazar yerine dönüştürüldü. Çankaya’da Pazar yerlerine yönelik özel bir çalışma yapan Çankaya Belediyesi, İncesu Pazarı`nda gerçekleştirdiği çalışma ile tüketici ve satıcıların yaz-kış mevsim koşullarından etkilenmemesi için pazar yerinin üzerini şık ve estetik bir sistemle kapattı.
 
Tanık; “PAZAR YERLERİ AYNI ZAMANDA SOSYAL MEKANLARDIR”
 
‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ yaklaşımı çerçevesinde, koşullara uygun yeni düzenlemeler yaparak bir Anadolu geleneği olan pazar alışverişini, Çankayalıların daha konforlu bir şekilde geçirmeleri için çaba gösterdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Birlikteliğin ve paylaşmanın yaşandığı bu mekanların sürekli hale gelmesi, tüketici ve satıcı arasında geçen sıcak diyalogların unutulmaması için pazar yerlerinin varlığının korunması ve çoğaltılması düşüncesindeyim. Pazar yerleri, özellikle günümüz yaşam koşullarında birbirini görme, sohbet etme zamanı bulamayan mahallelilerin karşılaşmalarını sağlayan iki laf edebilecekleri mekan niteliği taşıyan yerler haline geldi. Bu bir anlamda sosyal mekan özelliği de yüklüyor. O nedenle biz pazar yerlerimize özellik katan çalışmalar yaparak vatandaşların bir arada olabilecekleri ortamlar yaratmaya önem veriyoruz. Bir sonraki aşamada pazar yerinin devamındaki yeşil alanı da yenileyip, daha ferah bir yaşam alanı yaratacağız." diye konuştu.
 
Tonoz çatı sistemi ile şık ve konforlu bir nitelik kazanan İncesu Pazar Yerinin yeni görünümü ve ferahlığını beğenen vatandaşlar ve pazar esnafı Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ettiler.


ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI/ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00