ANKARA İTFAİYESİNDE OTOMATİK KOMUTA MERKEZİ

KOMUTA MERKEZİ” ile İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı araçların, yeri, güzergahı, hızı, katettiği mesafe ile yangına müdahale süreci 24 saat izleniyor

Sağlık 12.09.2013 09:53:17 0
ANKARA İTFAİYESİNDE OTOMATİK KOMUTA MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Otomatik Komuta Merkezi Sistemi ile itfaiye araçları, merkezden çıktığı andan itibaren adım adım izleniyor. Yangına giden araçların güzergahları, hızları, sürücüleri, katettiği mesafeler uydu görüntüleri ile takip ediliyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı araçların, “bulundukları yerler, izledikleri güzergahlar, hızları, ne kadar mesafe kat ettikleri, yangın mahalline intikalleri, yangına müdahale süreci” gibi tüm faaliyetleri, 3G ile Komuta Merkezi’nden 24 saat izleniyor.

Komuta Merkezi’nde kurulan 5 operatör masasından yapılan izleme çalışmaları çerçevesinde hem vatandaşlardan gelen ihbarlar kaydediliyor hem de her biri ayrı alanlara ayrılan 4 ana ekrandan araçların tüm faaliyetleri izleniyor. Her ekranın ayrı bir görevi bulunan merkezdeki birinci ekranda merkeze ulaşan ihbarlar dikkatle izlenerek bilgisayara kaydediliyor ve adresin alınmasında belirebilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçiliyor.

İkinci ekranda ise yola çıkan ekibin navigasyon adresi izlenerek, yol durumu, güzergahtaki trafik ile ilgili bilgiler ekibe bildiriliyor ve yangın mahalline en kısa ve en uygun yoldan gidilmesi sağlanıyor.

Karargahtan çıkarak, yangın mahalline giden araçların takibinin gerçekleştirildiği üçüncü ekranda da yangına giden ekip ve yangına müdahalesi 3 G teknolojisiyle izleniyor.

         Dördüncü ekranda ise aktüel haberlerin izlenmesi sağlanıyor. Güncel haberler izlenerek, ihbar gelmeden veya birtakım bürokratik işlemlere gerek duyulmadan meydana gelen veya gelebilecek muhtemel afetlere anında müdahale imkanı sağlanıyor.

 -“TEKNOLOJİYLE, HİZMET KALİTESİ DAHA DA ARTIYOR”-

Ankara İtfaiyesi’nin uzman personelinin, dünya standartlarındaki teknik donanımı ve en üst düzeydeki vazife bilinci ile görevini en iyi şekilde yapmaya odaklandığına dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, “Günümüzde hızla gelişen teknoloji, itfaiyecilik mesleğine doğrudan veya dolaylı birçok imkan sağlıyor. İtfaiyecilik alanında gerek teçhizat, gerek yeni teknikler olsun tümüne adapte olmaya çalışıyoruz. Şimdi de teknolojinin en son gelişmelerine uygun olarak tesis ettiğimiz merkezi kumanda sistemi ile çalışma koordinasyonunu en verimli ve etkin şekilde gerçekleştirerek, hizmet kalitesini daha yukarılara çıkartmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69