ANKARA İTFAİYESİNDEN ÖNEMLİ UYARI!

ANKARA İTFAİYESİ DAİRESİ BAŞKANI KARAKUŞ, KIŞ AYLARINDA YANGINLARIN KONUT, İŞYERİ, DEVLET DAİRESİ, OKUL, HASTANE, OTEL, SANAYİ TESİSLERİ, AKARYAKIT İSTASYONLARI GİBİ MEKANLARDA YOĞUNLAŞTIĞINI SÖYLEDİ

Sağlık 5.01.2014 11:56:43 0
ANKARA İTFAİYESİNDEN ÖNEMLİ UYARI!

ANKARA İTFAİYESİ DAİRESİ BAŞKANI KARAKUŞ, KIŞ AYLARINDA YANGINLARIN KONUT, İŞYERİ, DEVLET DAİRESİ, OKUL, HASTANE, OTEL, SANAYİ TESİSLERİ, AKARYAKIT İSTASYONLARI GİBİ MEKANLARDA YOĞUNLAŞTIĞINI SÖYLEDİ

Kış aylarında yaşanan yangınlar, can ve mal riski açısından daha büyük tehlikeler taşıyor.

Kış mevsimde soba, elektrikli ısıtıcıların neden olduğu yangınlar ile baca tutuşmalarına çok sık rastlandığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Karakuş, Başkentlilere daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Karakuş, kış aylarında yaşanan yangınların daha fazla risk taşıdığını, kışın yaşanan yangınların konut, işyeri, devlet dairesi, okul, hastane, otel, sanayi tesisleri, akaryakıt istasyonları gibi mekanlarda yoğunlaştığını, söz konusu mevsimde araç yangınlarının da arttığını vurguladı.   

-SOBA, ELEKTRİKLİ ISITICILAR VE BACA TUTUŞMASINA DİKKAT

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Karakuş, yangının söndürülmesinden çok alınacak önlemlerin önemine dikkat çekerek, “Yangını meydana getiren unsurların kontrol altına alınması veya ortadan kaldırılması yangınla mücadelede en etkin yöntemdir” dedi.

Soba ve elektrikli ısıtıcıların, perde, yatak, koltuk, dolap benzeri kolay alev alabilecek eşyalardan uzak yerlere konulmasının uygun olacağını hatırlatan Karakuş, kısa bir süre için olsa bile evden ayrılanların elektrikli cihazlarını prizden çıkartmalarının can ve mal güvenliği açısından uygulanması gereken önemli bir emniyet tedbiri olduğuna dikkat çekti.

Kış aylarında yaşanan baca tutuşmasının tek nedenini ihmal olarak gösteren Karakuş, düzenli olarak yaptırılacak baca temizliğinin yangın riskini tümüyle ortadan kaldıracağını kaydetti. 

  -İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ- 

Yangınların çıkışında tedbirsizlik ve ihmalin ana unsur olduğunu tekrarlayan Karakuş, vatandaşların elindeki imkanlar dahilinde başlangıç aşamasında yangına yapacakları bilinçli müdahaleyle maddi hasarı en aza indirebileceklerini hatırlattı.

Vatandaşların konut, işyeri ve motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurmaları gerektiğini belirten Karakuş, bilinçli müdahaleyi eldeki imkanları çabuk ve etkin kullanmak şeklinde tanımladı.

Doğalgaz yangınlarında yapılacak en önemli müdahaleyi gazı kaynağından kesmek olarak vurgulayan Karakuş, bu tür yangınların kontrol altına alınması veya söndürülmesi durumunda bile ortamda birikecek gazın yangından da daha tehlikeli bir patlama potansiyeli taşıyacağını söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ



31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46