ANKARA KARNAVAL KENTİ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Büyük Ankara Festivali”nin altıncısı kapılarını, 16 Haziran Pazar günü AKM (eski Hipodrom) Alanı'nda tüm Başkentlilere açacak. Festivalin ilk gününde Hülya Avşar ve Kutsi, müzik ziyafeti sunacak.

Sağlık 15.06.2013 06:51:22 0
ANKARA KARNAVAL KENTİ  OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Büyük Ankara Festivali”nin altıncısı kapılarını, 16 Haziran Pazar günü AKM (eski Hipodrom) Alanı’nda tüm Başkentlilere açacak. Festivalin ilk gününde Hülya Avşar ve Kutsi, müzik ziyafeti sunacak.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında düzenlenecek olan Büyük Ankara Festivali’nde; ucuz ve kaliteli alışverişten birbirinden ünlü sanatçıların konserlerine, halk oyunları ekipleri ve değişik gösteri gruplarının performanslarından onlarca değişik yarışma ve etkinliğe kadar yüzlerce değişik aktivite yer alacak.
Başkent Ankara’yı alışveriş cennetine çevirecek olan 2. Shopping Fest rüzgarına kapılıp 14 Haziran’dan itibaren Ankara’ya akın edecek olan konuklar, 16 Haziran’da da AKM Alanı’nda düzenlenecek “6. Büyük Ankara Festivali” ile Başkent’te yaz günlerini alışveriş ve konserlerle geçirecek.
Kentin dört bir yanında, sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde, tarihi yerlerde, çiçeği burnunda cazibe merkezlerinde düzenlenecek Shopping Fest ile bu yıl süresi daha da uzatılan Büyük Ankara Festivali, 7 Temmuz’a kadar devam edecek.
Uygun ulaşım ve konaklama imkanlarıyla Başkent’e gelecek konuklar ise hem Ankara’yı daha yakından tanıyacak hem gösteri ve konserlerle muhteşem bir tatil yaşayacak hem de ekonomiye can verecek.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden ünlü sanatçıların konserleriyle her gece müzik ziyafeti yaşatacak, onlarca stantta sunulacak uygun fiyatlı imkanlarla alışverişe doyuracak, eğlence dolu yarışmalar ve dev oyuncaklarla çocukların tatil merkezi olacak Büyük Ankara Festivali, 7’den 77’ye tüm Başkentlilerin, yaz günlerine ayrı heyecan katacak.

-GIDADADAN GİYİME İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ İMKANI

Shopping Fest’in tüm Ankara’yı saran alışveriş rüzgarını AKM Alanına taşıyacak olan Büyük Ankara Festivali’nde, gündüz ayrı, gece ayrı eğlence dolu saatler yaşayacak olan vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış sokaklarında birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı bulacaklar.
Festivalde, Kültür Merkezi’nde kurulan dev çadırlarda sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenecek. Her yıl Başkent Ankara’da yaz aylarının vazgeçilmez şenlik alanı olan Büyük Ankara Festivali’nde Büyükşehir Belediyesi’ne ait birimler, kendilerine ayrılan sokaklarda çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verirken, Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracak.

- ÇOCUKLARA MUHTEŞEM EĞLENCELER

Festival alanında kurulacak “yüz boyama, kum boyama çadırları, şişme ve elektronik oyun grupları, Garfield şov, Şirinler Köyü, Caillou Kasabası, Sizinkiler Kasabası, Kukla Otobüsü” çocuklar için eğlencenin buluşma adresi olacak. Animasyon grupları ve palyaço ekipleri gün boyu değişik aktiviteler ile çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak.
Gençler ve ruhu genç kalanlar ise rengarenk bir ortamda yaz aylarının tadını çıkarma imkanı bulacak. Uluslararası dans toplulukları, Nalmes Çerkez Dans Grubu, Danimarka’dan Mr. Baloon şov, Ukrayna’dan İllüzyon Roman, Bıçak Şov ve Güçlü Adamlar, Çin akrobatları ile kostümlü kanguru bacak şov ve Power Extreme şov ise performansları ile alandaki heyecanı artıracak.
Festival’in en büyük eğlencelerinden biri de Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen düğün şöleni olacak. Bu yılın rakamlarıyla orantılı olarak 213 çiftin düğün şöleni, muhteşem bir kutlamaya sahne olacak.

-KIZILORDU BAŞKENTLİLERİ COŞTURACAK
AKM Alanı dışında da Başkent’in dört bir yanında sürecek Shopping Fest kapsamında da Panora AVM ve Dikmen Vadisi’nde Rus Kızılordu Korosu konserler verecek ve Başkentlileri coşturacak. Kızılay Metro Sanat Galerisinde de Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi Başkentlilerle buluşacak.

-HER AKŞAM BİR KONSER

Büyük Ankara Festivali ile Başkent geceleri her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden ünlü sanatçıların konserleriyle geçecek. Hülya Avşar ve Kutsi’nin 16 Haziran gecesi açılış konserini vereceği Festival boyunca, Emre Aydın’dan Aşkın Nur Yengi’ye, Ferhat Göçer’den Tuğba Özerk’e, Mustafa Ceceli’den, Sevcan Orhan’a, Alişan’dan Murat Boz’a ve daha birçok birbirinden ünlü sanatçı sahna alacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in çocukları yine çeşitli hediyeler ile sevindireceği festival korteji ile de alandaki pek çok farklı aktivite festivale damga vuracak.

-ANKARALILAR ALIŞVERİŞE DOYACAK

Başkent Ankara’da 7 Temmuz’a kadar karnaval coşkusu yaşatacak iç içe iki festival kapsamında tüm Başkentliler eğlenceye ve alışverişe doyacak. Giyimden teknolojiye kadar çok sayıda marka ürünlerin indirimli satışa sunulacağı festivaller kapsamında ASF logosu bulunan işyerlerinden alışveriş yapanlar arasında gerçekleştirilecek çekilişle 222 şanslı kişiye, 222 otomobil hediye edilecek.
Ankara genelinde Stil Danışmanlığı ve vitrin yarışması düzenlenirken, çeşitli noktalarda defileler yapılacak.
Antares AVM karşısında gerçekleştirilecek Off Road yarışı ile alışveriş heyecanına adrenalin de eklenecek.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04