ANKARA KULÜBÜ`NDEN ANKARALILAR GECESİ

Sağlık 27.09.2013 19:18:58 0
ANKARA KULÜBÜ`NDEN ANKARALILAR GECESİ

Ankara Kulübü MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜNDE Ankaralılar Gecesi Düzenliyor.Yenimahalle Belediyesine ait Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde bir gece düzenleyecek.

Konuya İlişkin Ankara Kulübünden yapılan Duyuru şöyle:

``Cumhuriyet Tarihimizin en önemli aşamalarının yıldönümlerine denk gelen bir Ekim ayına daha erişmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet’in İlanı ve Ankara’nın Başkent Oluşunun 90. yıldönümlerinin kutlandığı bu ay, aynı zamanda Büyük Önder Atatürk’ün Ankara’nın hemşehriliğini kabul etmesinin de 91. yıldönümüdür.

5 Ekim 1922’de “Beni Ankara’nın hamiyetli hemşehrileri arasına girmeye davet suretiyle tecelli eden iltifatınıza samimi ruhumdan arz-ı şükran eylerim…” diye başlayan tarihi mektubuyla Atatürk, Ankara halkı tarafından kendisine yapılan hemşerilik teklifini kabul etmişti. Ankaralıların, Ankara’ya geldiği ilk günden beri kendisine gösterdikleri ilgiyi hiç unutmayan ve memnuniyetini birçok kez dile getiren Atatürk, bu yıl itibariyle tam 91 yıldır resmen Ankaralıdır.
Atatürk’e hemşerilik teklif edilmesine giden süreç, bu teklifi çok daha anlamlı kılan bir gelişmeyle başlar. Atatürk’ün yaklaşan seçimlerde milletvekili seçilmesini engellemek amacıyla, TBMM’de bir kanun değişikliği öneren üç muhalif milletvekili, taliplerin ancak doğdukları veya en az beş yıl süreyle yaşadıkları yerlerden aday olmalarını istiyorlardı. Bu açıkça Mustafa Kemal’e adaylık ve milletvekilliği yolunu kapatıyordu. Doğduğu yer olan Selanik, yeni cumhuriyetin sınırları dışında kaldığı ve cepheden cepheye koşan Atatürk hiçbir yerde beş yıldan fazla yaşamadığı için, aday bile olamayacaktı. Sonuç olarak bu öneri reddedilir ama Atatürk’ü çok yaralayan bir olay olarak tarihe geçer. Bu günlerde Ankaralıların Ankara Belediyesi öncülüğünde hemşehrilik teklifini kabul eden Atatürk, daha sonra üst üste beş dönem Ankara milletvekili olur.
Her yıl olduğu gibi 5 Ekim 2013 Sabahı 11.00`de Büyük Önder`in Huzurunda Anıtkabir`de Olacağız. 5 Ekim akşamı ise Ankaralılar Gecemiz için Nazım Hikmet Kültür Kongre ve Sanat Merkezinde buluşacağız. Program öncesi saat 19.00`da çeşitli ikramlar olacak, ardından 20.00`de Gösteri ve Konser Programımız başlayacak.
Ankaralılar Gecemizde Programın sunuculuğunu Gaffur Uzuner üstlenecek... Gecemiz Ankaramızın gururu ve sembolü Seymenlerimizin Gösterileri ile başlayacak... Ardından Ankara`nın altın tezenesi Mehmet Erenler Ankara Tavırlarıyla muhteşem bir Bağlama Dinletisi gerçekleştirecek... Peşi sıra yine Ankaramızın buğulu sesi Gülşen Kutlu`nun Ankara Türküleri Konserini izleyeceğiz... Programın ilerleyen bölümlerinde Mehmet Demirtaş Ankara Oyun Havaları ve Bozlakları Konseri ile Gecemize coşku katacak. Programda ayrıca Ankaralı Mahalli Sanatçılarımız da yer bulacak. 
Anıtkabir Programına ve Ankaralılar Gecemize Tüm Halkımız Davetlidir. ``Denildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64