ANKARA`DA 4 POLİS MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

Adana`da başlayan paralel yapı operasyonları Ankara Emniyetine sıçradı.

8.04.2014 20:11:29 0
ANKARA`DA 4 POLİS  MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

ANKARA Emniyetinde 4 polis müdürü "Cemaat operasyonu"nda gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan`ın `inlerine gireceğiz` açıklamalarının ardından `Paralel Yapı`ya yönelik operasyon bekleniyordu.

İLK OPERASYON ADANA`DA OLDU

Seçimlerin bitmesiyle birlikte Paralel Yapı`ya yönelik operasyon için düğmeye bu sabah Adana`da basıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde biri emekli 8 emniyet personelinin ikametlerinde arama yapıldı.

İşlemlerin ardından daha önce istihbarat şube müdürü olarak görev yapan biri 2. sınıf, diğeri 3. sınıf iki emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görev yapan 5 polis memuru ve 1 emekli polisin gözaltına alındığı belirtildi.

"ÇOK ŞÜKÜR VATANI SATMADIK"

Gözaltına alınan polisler önce Terörle Şube Müdürlüğü`ne götürüldü. Polisler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu`na getirildi. Çıkışta arkadaşlarının sarıldığı polisler, `çok şükür vatanı satmadık` dedi.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Evlerine baskın yapılan iki emniyet müdür yardımcısının kimlikleri belli oldu. 17 Aralık operasyonundan Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu`na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin ve İstihbarat Şube Müdürlüğü`nden Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü`ne atanan Ertuğrul Yetkin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar içinde 1 komiser ve 5 polis memuru bulunuyor.

DİNLENEN KİŞİLERİN ŞİKAYETLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMA  YÜRÜTÜLDÜ

Gözaltına alınan emniyet mensupları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirildiği Adli Tıp Birimi`nde sağlık kontrolünden geçirildi. Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bazı kişilerin şikayetleri üzerine çalışmanın yürütüldüğü öğrenildi.


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01