ANKARA`DA 2 GÜN KAR TATİLİ

Ankara`da soğuk hava ve yoğun kar yağışı sebebiyle 2 gün süresince okullar tatil edildi.

6.01.2015 22:52:30 0
ANKARA`DA  2 GÜN KAR TATİLİ

Ankara`da soğuk hava ve yoğun kar yağışı sebebiyle 2 gün süresince okullar tatil edildi.

Ankara`da yoğun kar yağışı sonrası gözler Ankara Valiliği`ne çevrilmişti. Merakla beklenen Ankara`da okullara kar tatili haberi Valilik tarafından gün ortasında geldi.

Ankara`da Temel Eğitim ve Ortaöğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi.

Ankara Valiliğinden yapılan Açıklama Şöyle:

`` İlimizde hafta sonuna kadar yapılan meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde;

     Hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden; ilimizin 25 ilçesinde 07-08 Ocak 2015 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe) Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verilmiştir. 

          Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. 

      Vatandaşlarımızın, oluşacak aşırı buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır.  ``

Ankara Valiliği, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden yarın ve perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 2 gün süreyle ara verildiği Açıklandı.

Hamile ve engelli kamu personeli idari izinli sayıldı

Ankara`da, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının kent merkezinde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle eğitim ve öğretime devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin bugün ve yarın idari izinli sayılmalarının, Ankara Valiliğince uygun görüldüğü bildirildi.

Ayrıca Çankaya Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada Üniversitenin 2 Gün tatil edildiği açıklandı.

Üniversite Rektörlüğünden yapuılan yazılı açıklama şöyle :``Hava muhalefeti nedeniyle 07-08 Ocak 2015 tarihinde Üniversitemiz tatil edilmiştir Tüm akademik ve idari personel izinlidir.  Bu tarihlerde yapılacak olan sınavların telafi tarihleri ayrıca bildirilecektir.``denildi.

 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ
 

20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34