ANKARA`DA HAYIRSEVERLERE VEFA YEMEĞİ

‘Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi' kapsamında, hayırseverler için Valiliğimiz tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen vefa ve şükran yemeği, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'nın katılımlarıyla gerçekleşti.

18.01.2015 19:44:49 0
ANKARA`DA HAYIRSEVERLERE VEFA YEMEĞİ

‘Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi’ kapsamında, hayırseverler için Valiliğimiz tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen vefa ve şükran yemeği, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. 

                     Millî Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı: “Sizin yaptığınız bağışlarla yükselen okullar, yapılan derslikler, sizin iyiliğinizi gelecek kuşaklara taşıyor. Buralarda eğitim gören öğrenciler her sabah okula geldiklerinde kitaplarını açtıklarında, defterlerini açtıklarında, defterlerine bir harf yazdıklarında sizin de amel defterinize binlerce harf yazılıyor” dedi. 

                      Hayırseverlere öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kendisinden önce görev yapan Millî Eğitim Bakanları adına teşekkür eden Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

                     “Çok samimi olarak söylüyorum sizlere imreniyorum böyle güzel bir hizmete vesile olduğunuz için böyle güzel eserler ürettiğiniz için sizlere imreniyorum ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” 

                     Cumhuriyet tarihi boyunca devletin eğitim alanında çok büyük başarılara imza attığını hatırlatan Bakan Avcı, Türkiye’nin petrolü, doğalgazı bulunmadığını ve başka birçok ülkenin sahip olduğu kaynaklardan mahrum olduğunu hatırlattı. Bakan Avcı, “Ama insan sermayemiz, beşeri sermayemiz hamdolsun bizi bu günlere getirdi ve yarınlara taşıyor. Siz işte bu asıl sermayeye bu büyük zenginliğimize yaptığınız katkılarla gerçekten vatana, millete büyük hizmette bulunuyorsunuz” dedi. 

                     Ankara’da 31 bin 134 derslikte 956 bin 558 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Bakan Avcı, “Bu 31 bin 134 dersliğin 2 bin 579’unu, yüzde 8’ini sizlere borçluyuz, çok teşekkür ediyorum” dedi. 

                     Yemekte konuşan Vali Kılıçlar, hayırsever insanlarımızın kendilerinden çok, sevdiklerini, çevrelerindeki insanları toplumu ve milletlerini düşündüklerini, hayatı anlamlı kılanın da bu tür düşünce ve davranışlar olduğunu söyledi. 

                    Cehaletin ilimle ortadan kaldırılmasına hizmet edecek güzel eğitim tesisleri kazandıran hayırseverlere seslenen Vali Kılıçlar, sözlerini şöyle sürdürdü; 

                    “Ankara’mızın geleceğini kurarken modern eğitim ve öğretim ortamları hazırlamaya; insanımıza, hak ettiği kalitedeki modern mekânlarda, ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak eğitim öğretim hizmetini vermeye gayret ediyoruz. 

                     Öncelikli hedefimiz derslik başına düşen öğrenci sayısını, kabul edilebilir standartlara kavuşturmaktır. Sonrasında ise modern sınıflarda kaliteyi yükselterek dünyayla rekabet edebilecek niteliklere sahip bir nesil yetiştirmektir.  

                       Değerli öğretmenlerimizin de katkılarıyla yarınlara umutla ve güvenle bakan bir nesil yetiştireceğimize olan inancımız tamdır. Siz pek muhterem hayırseverlerimizin her zaman yanımızda hissettiğimiz desteğiniz ile çok kısa zaman içinde bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz.” 

                     Yapılan konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Vali Kılıçlar, hayırsever vatandaşlara üzerinde yaptırdıkları okulların fotoğraflarının bulunduğu tabloları takdim etti. 

                      Programa, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile hayırseverler katıldı. 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00