ANKARA`DA "HOLLANDA TÜRKLERİ`` ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle düzenlenen Göç`ün 50'nci Yılı Göçmenlikten Diaspora'ya Hollanda Türkleri” konulu çalıştay Ankara'da yapılacak.

16.12.2014 22:55:49 0
ANKARA`DA

Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle düzenlenen “Göç`ün 50’nci Yılı Göçmenlikten Diaspora’ya Hollanda Türkleri” konulu çalıştay Ankara’da yapılacak.
18 Aralık Perşembe günü saat 15.00’de İlci Recidence Otel’de gerçekleştirilecek Çalıştay’a TBMM İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi ve Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Vedat Bilgin, Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in yanısıra yurtiçinden ve yurtdışından alanında uzmanlar katılacak.
Çalıştayda, “Uluslararası Göç Alanındaki Güncel Gelişmeler”, “Küresel Göç Hareketliliği ve Türk Göçmenler”, “Türkiye, Avrupa’daki Türk Diasporası ve İlişkiler” ve “Hollanda Toplumunda Göçmenlerin Konumu” gibi konular masaya yatırılacak.
Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör, Türk işçilerinin Hollanda’ya göç etmelerinin 50. yıldönümü münasebetiyle Hollanda’da birçok etkinlik yaptıklarını belirterek, “Hollanda Türkleri için adeta yeni bir dönemin başlangıcını yaşıyoruz. Artık Hollanda Türkleri göçmenlikten diasporaya geçiş sürecini yaşamaktalar. Diaspora olarak hem içinde bulunduğumuz ülkeye katkımız hem de aidiyet duyduğumuz ülkeye çeşitli yollarla sağladığımız katkılar, bundan böyle bizim gündemimizi oluşturacaktır. Bu çalıştay’da çıkacak sonuç bizlere yeni bir yol haritası oluşturacaktır” dedi.
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise Türk diasporasına yurtdışında çok önemli roller düştüğünü ifade ederek, “Türk diasporasının sorumluluğunun, misyonunun tanımlanması ve bu yönde bir vizyon geliştirilmesi gerekmektedir. İnanıyorum ki bu çalıştay buna bir başlangıç teşkil edecektir” diye konuştu.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04