ANKARA`DA IŞIN KARACA RÜZGARI

Büyük Ankara Festivali adına yakışır şekilde etkinlikler, konserler ve birbirinden ilginç şovlarla devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali, sıcak yaz akşamlarında Başkentlilerin vazge

Turizm 29.06.2013 13:48:49 0
ANKARA`DA IŞIN KARACA RÜZGARI
Büyük Ankara Festivali adına yakışır şekilde etkinlikler, konserler ve birbirinden ilginç şovlarla devam ediyor.  Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali, sıcak yaz akşamlarında Başkentlilerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.
 
16 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi alanında kapılarını açan ve 7 Temmuz tarihinde sona erecek olan Büyük Ankara Festivali, geride bıraktığı 13 günde milyonları ağırladı. Gündüzleri ayrı akşamları ayrı dolu dolu etkinliklerle geçen Festivalde düzenlenen konserler, Başkentlilere sevdikleri sanatçıları dinleme imkanı sunuyor. 
 
Festival süresince her gece genellikle iki ünlü sanatçı olmak üzere toplamda 60 sanatçının yer alacağı dev organizasyonun 13. gününde sihirli parmak dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ile güçlü ve büyülü sesiyle pop müziğin sevilen sesi Işın Karaca Başkentlilerin konuğu oldu.
 
İlk olarak sahneye yaz yağmuru altında çıkan vurmalı çalgılar ustası Burhan Öçal, “Bu yıl altıncısı düzenlenen Büyük Ankara Festivalinde yağmurlu bir akşamdan herkese selamlar. Bu gece sizlere Ankara rüzgarıyla Trakya rüzgarını birleştirerek güzel bir konser vereceğiz” dedi. 
 
Usta sanatçı,  Klasik Türk Müziği`ni, Roman ve Balkan Müziği  ile harmanlayarak oluşturduğu parçalarını, darbukadan çıkan ritimleriyle muhteşem bir konser verdi. Yıllardır yurt içinde ve yurt dışında birçok ünlü sanatçıyla birlikte sahne alan ve Öçal, yağmura rağmen alanı terk etmeyen hayranlarına unutamayacakları bir gece yaşattı.
 
-BAŞKENT’TE IŞIN KARACA RÜZGARI- 
Burhan Öçal’ın ardından sahne alan pop müziğinin önemli ve özel sesi Işın Karaca, Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşattı.   Karaca, ‘Aşk Adamı Eritir Bitirir Acımaz’, ‘Aklımda Kalanlara Helal Olsun’ gibi yeni albümünde yer alan şarkılarının yanı sıra ‘Dert Bende’ ,’Nerede Boynu Bükük Bir Garip Görsem’ , ‘Mavi Mavi’  gibi çok sevilen şarkıları da seslendirdi. 
 
Şarkılarını hayranlarının coşkulu alkışlarıyla söyleyen Karaca,   güçlü sesiyle hem kendi hem de hayranları için unutulmaz bir geceye imza attı. Sahnede davul da çalarak şov yapan Işın Karaca, konserini sevilen şarkılarını söyleyerek tamamladı. 
 
 Dev sahnede sanatçıları takdim eden ve festivalin en tanınan yüzü haline gelen sunucu Vatan Şaşmaz, konukları festival hakkında bilgilendiriyor.
 
Bir televizyon kanalından da canlı olarak yayınlanan konser öncesi son 20 yılda Melih Gökçek başkanlığındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’te gerçekleştirdiği hizmetler de sinevizyon eşliğinde anlatılıyor.

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04