ANKARA`DA KAR BEKLENİYOR!

Ankara`ya yılın ilk karı bugün bekleniyor. Dondurucu soğuklarla birlikte çocukların dört gözle beklediği kar bugün öğleden sonra Ankara`ya geliyor. Ankara`da Bugün kar yağışı bekleniyor.

Sağlık 7.12.2013 12:36:22 0
ANKARA`DA KAR BEKLENİYOR!

Ankara`ya yılın ilk karı bugün bekleniyor. Dondurucu soğuklarla birlikte çocukların dört gözle beklediği kar bugün öğleden sonra Ankara`ya  geliyor. Ankara`da Bugün kar yağışı bekleniyor.

Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı hava geldiğini bildiren Meteoroloji kar yağışına ve soğuk havaya karşı vatandaşları uyardı.

Yurdumuz cumartesi günü, kuzeyden gelen yağışlı hava sisteminin etkisine girecek. Cumartesi günü batı bölgelerinden başlayacak olan kar yağışı, pazar günü yurdun büyük bölümünde etkili olacak. İstanbul`da hafta sonu sıcaklık sıfırın altına düşecek ve kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz`in doğusunda devam eden sağanağın, bugün saat 06.00`ya kadar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden esen kuvvetli rüzgarla Karataş ve Yumurtalık ilçeleri başta olmak üzere Adana ve Hatay`ın kıyı kesimlerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara`nın doğusunda, gece saatlerinden itibaren de Ankara da Hafif ,Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yoğunkar yağışı bekleniyor.

kuzeybatı kesimlerdeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren karayel fırtınası ve ani sıcaklık düşüşü ile kar yağışına dönüşeceği belirtilerek, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa ve Bilecik illeri başta olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara`nın doğusunda yer yer yoğun kar yağışı görüleceği kaydedildi. Ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini artıracağının tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24