ANKARA'DA METRO İSTASYONLARI VE VAGONLAR HER GÜN TEMİZLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda seyahat edebilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarındaki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara 2.10.2023 11:47:00 0
ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda seyahat edebilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarındaki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

EGO Genel Müdürlüğü, okulların açılması ve kışlık servis düzenine geçilmesiyle birlikte metro istasyonları ve vagonlarında gerçekleştirdiği geniş kapsamlı temizlik çalışmalarını artırarak devam ediyor.

 

BUHARLI EKİPMANLAR KULLANILIYOR

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekipleri düzenli olarak; metro istasyonları giriş noktaları, turnikeler, yürüyen merdivenler, asansörler ve reklam panoları dahil bekleme yerlerinde temizlik mesaisini günlük olarak gerçekleştiriyor.

Genel temizliğin yanı sıra iç ve dış mekânlarda buharlı ekipmanlarla da temizlik çalışması yapan ekipler, Başkentlilerin güvenli ve sağlıklı seyahat etmesini amaçlıyor.

 

“YOLCULARIMIZIN TEMİZ, HİJYENİK VE GÜVENİLİR BİR ORTAMDA SEYAHAT ETMELERİ İÇİN TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”

Başkentlilerin temiz, hijyenik ve güvenilir bir ortamda seyahat edebilmeleri için günlük olarak temizlik çalışması yaptıklarını söyleyen EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şefi Serdar Güneş, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

Yolcularımızın temiz, hijyenik ve güvenilir bir ortamda seyahat edebilmeleri için metro istasyonları ve vagonlarda günlük olarak temizlik yapıyoruz. Silip, detaylı mıntıkaları yapıyoruz. İstasyonlar temizleniyor. Ayrıca, seyahat edilen trenleri, yoğunluk durumuna bağlı olarak depo alanına alıyoruz. Burada vagonlar her gün paspaslanıyor ve cilalanıyor. Tutamaçlar ve oturulan koltuklar buharlı makinelerle siliniyor ve temizleniyor. İstasyonlarımız ise gerekli özen gösterilerek, merdivenlerimiz de dâhil köpük ve çamaşır suyu kullanılarak temizleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19