ANKARA`DA MİLLİ İRADEYE SAYGI MİTİNGİ

Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan "ANKARA'DA MİLLİ İRADEYE SAYGI MİTİNGİ" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Gündem 13.06.2013 17:03:55 0
ANKARA`DA MİLLİ İRADEYE SAYGI MİTİNGİ

Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan "ANKARA’DA MİLLİ İRADEYE SAYGI MİTİNGİ" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan yaptığı yazılı açıklamada şunlarısöyledi:

``Siyaset, bir toplumun bugününü doğru kurallar ve yöntemlerle inşa etme ve geleceğini de doğru projelendirme iradesidir. İnsana hizmet etme sanatıdır.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesinden hareketle siyasette AK bir sayfa açan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin siyasi anlayışının temelinde ise insana hizmet vardır. “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” felsefesiyle siyasetin esas öznesini millet olarak görmektedir.

Parti programımızda da belirttiğimiz gibi siyaset anlayışımıza göre milletin iradesi esastır. Millet iradesini gölgede bırakacak hiç bir uygulamaya müsamaha gösterilemez. Demokrasi hoşgörüye dayanan bir sistemdir. Demokrasilerde vatandaşlardan bir kısmının daha üstün hak ve özgürlüklerden ya da ayrıcalıklardan yararlanması mümkün değildir. Vatandaşlar, yasaların eşit koruyuculuğu altında özgürce yaşarlar.

İlklerin ve enlerin partisi olan AK PARTİ, hem siyasete, hem ülkemize kaybettiği itibarı yeniden kazandırmıştır. Hamdolsun ki, Türk Siyasi Tarihinde bu güne kadar her alanda adeta devrim niteliğinde adımlar atılmıştır. Türkiye demokrasisi farklı bir boyut kazanmış, sistem ve siyaset normalleşmiş, her alanda daha ileri standartlara ulaşılmıştır.

AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da belirttiği gibi; “AK PARTİ, kavga, çatışma, kriz ekseninde yürüyen siyasi rekabeti, uzlaşmacı bir zemine taşımıştır. Siyasette güveni yeniden tesis etmiştir. Siyaseti farklılıklar üzerinden ayrışmaya sebep olacak şekilde değil; ortak hedefler, ortak akıl ve maşeri vicdana cevap verecek bir şekilde yaparak gerçek rotasına oturtmuştur.”

“Bizim için “başkaları” ve “öteki” yoktur. Bunun için bizler özgürlüklerin alanını genişletirken de, demokratik kültürü zenginleştirirken de, uzlaşma kültürüne katkı sağlarken de, beraber düşünmeyi hayata geçirmeye çalıştık.

AK Parti en büyük yatırımı insan haklarına ve dolayısıyla demokrasiye yapmaktadır. Partimizin programına en çok sinmiş kavram demokrasidir. Ekonomik istikrar Türkiye’yi mali açıdan nasıl düzlüğe çıkartıyorsa, demokrasideki istikrar da toplumsal birlik ve beraberliğimizi o kadar geliştirecektir. AK Parti olarak memleketimizde daima insan hakları, uzlaşma, hoşgörü, sevgiyi, saygıyı ve milli iradeyi baş tacı yapma gayretinde olduk ve olacağız.

Bugüne kadar milli iradeye karşı oynanan oyunları bozduk ve Allah’ın izniyle bozacağız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”. Milli iradenin temsil edildiği zemin ise TBMM’dir. Milli egemenlik demokratik meşruiyet şartının kaynağıdır. Demokrasinin de, cumhuriyetin de temeli milli iradedir, halkın tercihleridir, bir bütün olarak toplumun kanaatleridir. Biz mili irademize sahip çıkmak, ülke sorunlarının zemininde konuşulup çözülmesine katkı sağlamak, demokrasi, insan hakları, temel hak ve özgürlüklerle ilgili hassasiyetimize dikkat çekmek istiyoruz. Milletin hükmü önemlidir.

Başbakanımızın da belirttiği gibi: “Türkiye 76 milyonuyla tek yürek halinde egemenliğine, ekonomisine ve demokrasisine en güçlü şekilde sahip çıkacaktır. Türkiye’de millet egemenliğine el uzatmak, bilinsin ki artık kimsenin haddi ve hakkı değildir. Seçilmiş hükümetleri devirmek, sandık sonuçlarını hiçe saymak, geçmişe ait bir alışkanlıktır ve bugün hiçbir geçerliliği yoktur. Bugün de bu millet en güçlü şekilde kendine hizmet edenlere sahip çıkıyor, her yerde kendine hizmet edenleri bağrına basıyor. Ne yaparsak hukuk içinde yaparız, demokrasinin verdiği haklar çerçevesinde yaparız. Biz yakıp, yıkanlardan, kırıp dökenlerden asla olmadık, olmayacağız. Hukuk içinde, demokrasi içinde edep ve adap içinde mitinglerimizi yapar orada da hesabımızı sandığa saklarız. Biz 76 milyonun partisiyiz, biz yüzde 100’ün iktidarıyız.”
Bizim medeniyetimiz yüzyıllarca 72 milleti bağrında yaşatmıştır. Biz “Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasından yola çıkarak Milli Mücadelemizi başarmış bir milletiz. Biz gönüller yapmaya gelmişiz.

Dolayısıyla zamanın eskitemediği, bugün bile insanlığa söyleyecek sözü olan dil ve gönül insanlarımızla, asırlardır insanlığa sevgiyi öğretmişken; bu kadar zenginliğimizle Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlanırken, her zamankinden daha çok birlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve sevgi ortamı gereken bu süreçte, tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberliğe, millet iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Buradan yola çıkarak 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Başkent Ankara’mızda, Sincan Pazaryerinde, saat 17.00’de, AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle “MİLLET İRADESİNE SAYGI MİTİNGİ” düzenlenecektir. HALKIMIZI ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN BÜYÜK OYUNLARI BOZMAYA VE TARİH YAZMAYA DAVET EDİYORUZ.

Mitingimizi Ankara’nın düzenli miting meydanlarından en büyüğü olan Sincan Pazar Yerinde gerçekleştireceğiz. Mitingle ilgili hafta sonu yapılacak olan sınavlarla ilgili de gerekli tedbirleri alıyoruz. Miting duyuruları ve davetlerimizi daha çok yazılı ve görsel basın, sosyal medya, telefon, faks, e-mail, afiş, reklam vb. aracılığı ile yapıyoruz. Sınava girecek olan genç kardeşlerimizin olumsuz etkilenmemesi için sesli araçları daha az ve dikkatli kullanıyoruz. Miting günü sesli araçlar sınava kadar hiç kullanılmayacak, sınavın bitiş saati olan 12.30’dan sonra kullanılacaktır. Sınavlarda trafiğin aksamaması için miting alanına transferlerimizin sınavdan sonra yapılması konusunda ve gerekli trafik, emniyet, sağlık, itfaiye tedbirlerinin alınması hususunda ilgili kurumlarla da bilgi alış verişi yapılmıştır.

Mitingimize yüz binlerce kişinin katılacağı gözükmektedir. Halkımızın sevgi seli ve yoğun teveccühüyle bugüne kadar yapılmış mitinglerin en coşkulu ve en anlamlısını gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.

Başbakanımızın da ifadesiyle: “Derdimiz aslında sayıları yarıştırmak için değil, korku için, ürkütmek için değil. Bakın biz daha çoğuz demek için değil, sessiz yığınların sesini duyurmak için meydanlara çıkıyoruz. Milletin burada olduğunu, var olduğunu milletin seçtiği Başbakan ve ekibine hizmetkârlarına sahip çıktığını göstermek için bir araya geliyoruz. Haftalardır evinde sükûnet içinde, sabır içinde, itidal içinde adeta dişlerini sıkarak gelişmeleri izleyen milletimin sokakların altını üstüne getirenlere nasıl ders verdiğini, nasıl edep ve adap öğrettiğini göstermek için meydanlarda toplanıyoruz.”

Cumartesi günü ANKARA’da yapılacak olan bu dev mitingimizde tüm halkımızla kucaklaşmayı bekliyoruz.``Dedi.

 

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00