Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Sokak Hayvanları Barınağı'na 3000 adet köpek kulübesi ile 16 metrekare büyüklüğünde 75 adet kafesin yapım çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Sokak Hayvanları Barınağı’na 3000 adet köpek kulübesi ile 16 metrekare büyüklüğünde 75 adet kafesin yapım çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını istemiş ve gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda da barınaklarda iyileştirmeler yapılması talimatını vermişti. Başkan Gökçek, “Sokaklarda yaşayarak hayatta kalma mücadelesi veren hayvanlarla ilgili olarak gerek Büyükşehir Belediye Meclisi’nde almış olduğumuz kararlar gerekse onlara karşı olan sorumluluklarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokak hayvanlarını korumak ve kollamak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız ile Kent Estetiği Daire Başkanlığımızın Gölbaşı’nda bulunan Sokak Hayvanları Barınağı’nın iyileştirme çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Sokak hayvanlarını kış şartlarından bir nebze olsun korumak istiyoruz” dedi.
Hazırlıklarını tamamlayan ilgili daire başkanlıkları da kısa sürede çalışmalarına başladı. 400’ün üzerindeki köpek kulübesi barınağa yerleştirildi.
Yetkililer, yerleştirilmesi planlanan 3 bin köpek kulübesinin parti parti yerlerine koyulacağını söylediler.
-HAYVAN HASTANESİ YAPIMI İÇİN ÇALIŞMALAR HAZIR
Başkan Gökçek, sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılması için de bir hastanenin yapılacağını belirterek, şunları söyledi:
“Yaralanan ve sakat kalan hayvanların tedavilerinin yapılması ve tedavi sonrası bakımlarının gerçekleştirilmesi için bir ‘Hayvan Hastanesi’ projesini hayata geçiriyoruz. 140 metrekare büyüklüğünde olacak olan hastanede sokak hayvanlarının tedavilerini uzman veteriner hekimlerimiz ile yaparak, tekrar sağlıklarını kazandırmış olacağız.”dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55