ANKARA`DA TARIM MASAYA YATIRILDI

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ankara İl Koordinatörü Yunus Bayram, Proje Ve Başvuru Yönetimi Birimi Figen Nuhoğlu, Yerinde Kontrol Birim Amiri Eyüp Durmaz ve İletişim Uzmanı Rabia Vatansever ile bir toplantı y

4.11.2014 10:21:26 0
ANKARA`DA TARIM MASAYA YATIRILDI

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ankara İl Koordinatörü Yunus Bayram, Proje Ve Başvuru Yönetimi Birimi Figen Nuhoğlu, Yerinde Kontrol Birim Amiri Eyüp Durmaz ve İletişim Uzmanı Rabia Vatansever ile bir toplantı yaparak, Ankara İlinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

                    
Koordinatör Yunus Bayram, Kurumun Ankara’da; ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmekte olduğunu ifade etti. 

                  
Koordinatör Bayram, Ankara’da Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında hazırlanan IPARD Programı’nın uygulanmasından sorumlu olan TKDK’nın, Avrupa Birliği Komisyonu’nun gerçekleştirdiği akreditasyon ve yetki devri sürecini 30 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başarı ile tamamlamış ve IPARD desteklerini kullandırmaya başladığını belirtti.

                   
Ayrıca, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanan ve %50 ile %65 arasında değişen mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı Fonu olduğunu ifade eden bayram “Kamu Katkısı” olarak adlandırılan bu desteğin, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmakta olduğunu belirtti. 

                 
2013 ve 2014 dönemi için 4 defa (9. 10. 11. ve 12. Çağrılar) başvuru çağrısına çıkılmış ve 681 proje başvurusu ve toplam yatırım tutarları 599.908.851,00 TL olduğunu söyleyen Bayram; “Bu başvurulardan 390 proje ile sözleşme imzalanmış ve toplam 208.533.715,17 TL hibe tutarı kazanılmıştır” dedi. 

                 
En çok proje başvurusu alınan üç ilçenin Polatlı, Bala ve Beypazarı olduğunu sözlerine ekleyen Bayram;  “TKDK’dan 48.189.566,00 TL hibe ile en fazla hibe alan ilçemiz ise yine Polatlı olmuştur.”  dedi.  11. Çağrı itibariyle 225 çiftçimize de traktör ve tarım ekipmanları sağlandığını ifade eden Bayram çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

                  
Vali Kılıçlar, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerin Ankara İli için de çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca “İlgili Müdürlüklerin ve İlçe Kaymakamlıklarının da bu projelerin takipçisi olması gerekir.” dedi. Yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade ederek, bundan sonra da bu çalışmaların yakın takipçisi olacağını ifade etti. Vali Kılıçlar, Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumunun çalışmalarında, başarılar diledi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04