ANKARADAKİ MARDİNLİLERİN EFSANE İSMİ:``İBRAHİM AYSOY``

1992 Yılında Ankara MAREV Şubesini kurarak,23 Yıldır aralıksız olarak Başkanlığını Yürüten Eski Mardin Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy,Ankara`da yaşayan Mardinlilerin gönlünde adeta taht kurdu.

13.06.2015 12:11:01 0
ANKARADAKİ MARDİNLİLERİN EFSANE İSMİ:``İBRAHİM AYSOY``

1992 Yılında Ankara MAREV Şubesini kurarak,23 Yıldır aralıksız olarak Başkanlığını Yürüten Eski Mardin Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy,Ankara'da yaşayan Mardinlilerin gönlünde adeta taht kurdu.

Dara düşen Mardinli hemşehrilerinin her zaman yardımına koşan,İbrahim Aysoy,İyi Günde,Kötü günde Mutlaka Mardinlilerin yanında yer alarak,Sevinçlerini,üzüntülerini paylaşıyor.

Başkent Ankara'da yaşayan Mardinliler, doğdukları topraklara hizmet etmek amacı ile bir araya gelebilmek için, uzun yıllar çaba sarf etti. Sonunda bütün bu isteklere cevap verebilecek nitelikte bir kuruluş olmak üzere Ankara'da İbrahim Aysoy'un etrafında toplanarak 1992 yılında MAREV Ankara Kuruldu.

MAREV; kuruluş sözleşmesinin başlangıç kısmında da belirtildiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğuna, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve hukukun üstünlüğüne yürekten inanmış kişiler'in bir araya gelerek Kurduğu MAREV , insanların en fazla gereksinme duydukları sosyal ve kültürel alanlarda karşılıksız hizmet, toplumda yardımlaşma ve dayanışma gibi üstün ilkeleri benimsemiştir. MAREV'in öncelikli hedefleri eğitim, dayanışma; ayrıca Mardin'e sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda yeni açılımlar sağlamak amacı ile Kuruldu.

MAREV, kuruluşundan bu güne kadar geçen sürede nitelik ve nicelik olarak yükselen bir değer olmayı başarmıştır.

23 Kasım Tarihinde Ankara'da Düzenlenen ''Mardin Evi' 'Temel atma törenine ev sahipliği Yapan Ankara MAREV Başkanı İbrahim Aysoy Tatlı bir yorgunluk içerisindeydi.

MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aysoy,Tam 23  yıl Önce Kuruluşuna İmza attığı Marev Ankara'nın 23 Yıllık Başkanlığını Büyük bir özveri ve Başarı ile Sürdürüyor.
1992 Yılında Ankara Akay Yokuşundaki Bir Binada Ankara'da Yaşayan Mardinlilerle bir araya Gelen Eski Politikacı ve Eski Ulaştırma Bakanlarından İbrahim Aysoy,MAREV Ankara'nın Kurulduğunu açıkladığında, Kurucu Üyeler tarafından. İlk Başkanlığı da Gene İbrahim Aysoy Getiriliyordu.
Kurulduğu 1992 Yılından Bu yana Yüzlerce Mardinli Gencin Eğitimine Katkıda bulunan MAREV Ankara, düzenlediği Sosyal etkinlikler ve Sağladığı Maddi imkanlarla,Mardin'in Tanıtımına ve Restorasyon çalışmalarına verdiği destek, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne kuruluş çalışmalarında ve Sonrasında sağladığı destekler ile, Mardin için çok önemli ve Hayati Projelere imza attı.
23 Yıldan bu yana MAREV Ankara'nın Başkanlığını Büyük bir başarı ile Yürüten İbrahim Aysoy 1931 Yılında Mardin'de Doğdu.
Lise Mezunu olan İbrahim Aysoy,1961-1965 Tarihleri arasında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı.

13.ve 15.Dönem Mardin Milletvekilliği Yapan İbrahim Aysoy,39.Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde 11 Nisan 1977 ve 21 Haziran 1977 Tarihleri arasında Ulaştırma Bakanlığı görevinde Bulundu.
Ankara'da Yaşayan Mardinli vatandaşların Acı ve Tatlı Günlerinde Yanında olan MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aysoy'un başarı ile sürdürmekte olduğu görevini daha uzun yıllar yürütmesi tüm Mardinlilerin beklentisi....

Büyük emekler sonunda Ankara'da yaşayan Mardinlilere Kazandırdığı Ankara Mardin Kültür Evi'ndeki odasında Görüştüğümüz Başkan Aysoy,Hayallerini,Hayal kırıklıklarını Artuklu Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç'a anlattı.


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49