ANKARA`DAKİ AYÖP EYLEMİNE GAZLI MÜDAHALE

AYÖP ve KESK`e Bağlı Sendikalar tarafından Ak Parti Hükumetinin Eğitim Politikalarını Protesto için Ankara`da düzenledikleri ortak eyleme Polis Tazyikli Su ve Gaz Bombaları ile müdahale etti.

Sağlık 23.11.2013 20:20:32 0
ANKARA`DAKİ AYÖP EYLEMİNE GAZLI MÜDAHALE

AYÖP ve KESK`e Bağlı Sendikalar tarafından Ak Parti Hükümetinin Eğitim Politikalarını Protesto için Ankara`da düzenledikleri ortak eyleme Polis Tazyikli Su ve Gaz Bombaları ile müdahale etti.

AYÖP ve KESK`e Bağlı EĞİTİM SEN tarafından  "Meslek Onurumuza ve Haklarımıza Sahip Çıkmak, Toplumsal Yaşamda ve Eğitimde Yaşanan Dayatmalara Hayır Demek İçin; 23 KASIM’DA ANKARA’DAYIZ!"Parolası ile Ankara`da bugün  bugün gerçekleştirilen  eylem binlerce eğitim emekçisininçalışanlarının ve Atanamayan Öğretmenlerin  sabah saatlerinde Tandoğan`da toplanmasıyla başladı.

Göstericiler taleplerini haykırarak Kızılay`a, Milli Eğitim Bakanlığı`na doğru yürüdüler.Eylemciilerin Milli Müdafa Caddesi`ne varmasıyla birlikte saat 13.10 civarında polis göstericilere gazla ve tazyikli su ile durdurmaya çalıştı.

Kızılay Meydanı`nın gaz bulutu altında kalmasına rağmen göstericiler yeniden toplanarak hem saldırıyı hem Hükümetin emek karşıtı politikalarını protesto ettiler. Binlerce gösterici  bir ağızdan "Bu daha Başlangıç, Mücadeleye Devam" sloganı atarak oturma eylemine başladı.

Polis müdahalesi sonucunda  yaralanan göstericiler Ankara Numune Hastanesi Acil bölümünde tedavi alınırken EĞİTİM SEN Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş`ın gaz kapsülünün atılmasıyla sol ayak bileğinin kırıldığı iddia edildi.,  EĞİTİM SEN Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin`in ise göze doğrudan biber gazı ile tazyikli su sıkılması sonucu görme problemi yaşadığı öğrenildi.

Ankara`da düğzenlenen Eyleme Polis müdahalesinden sonra Kızılayda bir çok işyeri kapılarını kapattı.Bazı Mağazaların 1-2 saat mağazalarını müşterilere kapattığı görüldü.Açık Mağazalarda ise Gaz Kokusu ve Etkisinin akşam saatlerine kadar sürdüğü öğrenildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00