ANKARALI SANAYİCİLER CARİ AÇIĞA ÇÖZÜM ARIYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye?deki odalar içinde ilk offset komisyonunun ATO?da kurulduğunu belirterek, ?Offset son derece önemli bir konu. Kamu alımlarında devletimizden istediğimiz bir anlaşma yaparken mutlak şek

20.03.2016 12:22:07 0
ANKARALI SANAYİCİLER CARİ AÇIĞA ÇÖZÜM ARIYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’deki odalar içinde ilk offset komisyonunun ATO’da kurulduğunu belirterek, “Offset son derece önemli bir konu. Kamu alımlarında devletimizden istediğimiz bir anlaşma yaparken mutlak şekilde offset’in konulmasıdır” dedi.   
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde ATO Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Özel İhtisas Komisyonu ve OSTİM öncülüğünde düzenlenecek Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programının Etkinleştirilmesi Konferansı’nın hazırlık çalıştayları ATO’da yapıldı.
 
-“OSTİM ANKARA’NIN LOKOMOTİFİ”-
 
ATO Başkanı Bezci, çalıştayda yaptığı konuşmada, yerli üretimin önemine işaret ederek, yerli üretimin teşvik edilmesi için kamu alımlarında anlaşmalara offset şartının konulması gerektiğini vurguladı. OSTİM’deki firmaların başarılarına dikkati çeken Bezci, “OSTİM, Ankara’nın lokomotifi…OSTİM’in yapamayacağı iş yok. Uçakların yedek parçalarını yapıyorlar. Hızlı trene parçalar üretiyorlar. ATO olarak OSTİM’e çok değer veriyoruz” dedi.
 
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da konuşmasında, çalıştayların çok verimli geçtiğini belirterek, “Biz burada, ülkemizdeki imkanlarla kamunun satın almasını buluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Türkiye’de offset konusundaki farkındalığın arttığını belirten Aydın, “Ancak mevzuat çıkalı bir yıl olmasına rağmen kamuda çok fazla uygulaması yok” diye konuştu. ATO’nun offset komisyonu kurmasının ve konuyu gündemde tutmasının çok önemli olduğunu bildirenAydın, “Öncülük ettiği için ticaret odamıza ve komisyon üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kamunun ihtiyaçlarının yerli üretimle karşılanması amacıyla OSTİM’de 87 bin metrekarelik alanda kurdukları teknoparkın tamamen enerji odaklı olduğunu kaydeden Aydın,ATO’nun da teknopark içinde yer almasını istedi.  
 
-“OFFSET MÜSTEŞARLIĞI KURULSUN”-
 
ATO Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Özel İhtisas Komisyonu BaşkanıMusa Pireci ise ulaştırma sektörüne ilişkin çalıştayda yaptığı konuşmada, komisyon olarak amaçlarının lobi faaliyetleri yürüterek kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve cari açığın azaltılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Doğrudan Başbakanlığa bağlı Offset Müsteşarlığı kurulmasını istediklerini kaydeden Pireci, “Sadece savunma sanayi ile bu iş olmaz. Sağlık, ulaştırma, enerji ve medikal alanında da bu uygulamayı yapmalıyız” diye konuştu.
 
-ÇALIŞTAYLARA YOĞUN İLGİ-
 
ATO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda 16-17-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen üç ayrı çalıştayda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yayımlanan Sanayi İşbirliği Programı (SİP) Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin medikal, ulaştırma ve enerji sektörlerine getirdiği yenilik ve fırsatlar ele alındı. Yönetmeliğin geliştirilmesi gereken yönlerinin de tartışıldığı çalıştaylara Bakanlık yetkilileri, medikal, ulaştırma ve enerji sektörlerinin önde gelen temsilcileri, ATO, ASO ve OSTİM yöneticileri katıldı. Çalıştayların moderatörlüğünü OSTİM kümeleri gerçekleştirdi.
 
Çalıştaylarda dile getirilen görüş ve öneriler ışığında hazırlanacak rapor, 26 Nisan’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde, yatırımcı bakanlıklar ve ilgili kurumların işbirliğiyle, ATO ve OSTİM organizasyonunda yapılacak konferansta sunulacak.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


33.9° / 20.2°
  • BIST 100

    10628,13%-0,45
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,91% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2430,37% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3908,75% -0,01