ANKARALI TİYATRO SANATÇISI ÖLEN KÖPEĞİ İÇİN DAVA AÇTI

Ankara?da yaşayan tiyatro sanatçısı Çağla Kaya, K9 köpeğine yapılanları yargıya taşıdı. Çağla Kaya köpeğini eğitim için teslim ettiği V.İ.P. Kem Clup Akyurt Eğitim Merkezi?nden eğitim süresi sonunda ağır hasta olarak geri aldı ve bir süre sonra öldü.

6.06.2018 10:56:52 0
ANKARALI TİYATRO SANATÇISI ÖLEN KÖPEĞİ İÇİN DAVA AÇTI

Televizyon ekranlarında, hayatın içinde, hayvanlara yapılan eziyetler gündeme getiriliyor. Bu yönde hayvan severlerin isyanı olsa da olayların önüne geçilemiyor. Belki de ilk kez Ankara’da yaşayan tiyatro sanatçısı Çağla Kaya, K9 köpeğine yapılanları yargıya taşıdı. Çağla Kaya köpeğini eğitim için teslim ettiği V.İ.P. Kem Clup Akyurt Eğitim Merkezi’nden eğitim süresi sonunda ağır hasta olarak geri aldı ve bir süre sonra öldü.

 

 V.İ.P. Kem Clup Akyurt Eğitim Merkezi sahibi Mehmet Emre Demircan’ı köpeğinin ölümünden sorumlu tutan Çağla Kaya, yaşananları hukuki boyutlara taşıdı. Avukatları Özkan Atalay ve Burcu Bilgiç ile hukuki süreçte köpeğinin hastalanması ve ölümüyle bir canlının yaşamının sona erdirilmesinin cezasız kalmaması için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceğini ifade eden Çağla Kaya “Canlılarımıza verilen eziyet ve zararlara karşı ciddi ceza yaptırımların, yasallaştırılması gerekiyor bunun içinde üzerime düşen insani ve vatandaşlık görevlerimi sonuna kadar yapacağım” dedi.

 

Benim köpeğime yapılanlar, cezasız kalmayacaktır ifadesinde bulunan Çağla Kaya “Eminim bu diğer canlıların korunması için diğer insanlara örnek teşkil edecek” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuyla hukuki mücadelesini başlatan Çağla Kaya, hayvan severlerden de destek bekliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00