Ankara`lı Güler Sanat`ın Büyük Başarısı

Art Market Budapest, Uluslararası Çağdaş Sanatlar Fuarı”nda Türkiye'yi temsil ediyor

Kültür ve Sanat 30.11.2013 10:02:14 0
Ankara`lı Güler Sanat`ın Büyük Başarısı

Güler Sanat, 28 Kasım - 1 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Art Market Budapest 2013,  Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Ahmet Güneştekin, Bubi ve Macar sanatçı Istvan Orosz’un çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Ankara’nın son yıllarda gelişen sanat dünyasının yenilikçi galerilerinden Güler Sanat, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Art Market Budapest, Uluslararası Çağdaş Sanatlar Fuarı” nda Türkiye’yi temsil ediyor. Galeri, Avrupa’nın ve dünyanın sanat nabzını tutan fuar süresince, Macaristan’ın dünyaya açılan sanat penceresi olarak kabul edilen Istvan Orosz’un, özgün üslubuyla dünya çapında farklı bir sanatçı kimliğine sahip Bubi’nin ve Kasım ayında New York Marlborough Gallery’de solo sergisini açmaya hazırlanan Ahmet Güneştekin’in çalışmalarını sanatseverlere tanıtacak.

Sanatseverler, Güler Sanat Galerisi’nin standında Ahmet Güneştekin’in “Güneşe Açılan Kapılar” adlı başyapıtının yanı sıra, çoğu ilk defa sergilenecek tuval ve heykellerini, Bubi’nin heykelleri ile “Kafes” serisinden çalışmalarını ve anamorfik üslubu çağdaş sanata uyarlayan öncü isim Macar Istvan Orosz’un çalışmalarını yakından görme fırsatı bulacak.

Istvan Orosz’un çalışmaları Aralık ayında Türkiye’de…

Güler Sanat, fuarın ardından, Istvan Orosz’un eserlerini, Aralık ayı sonunda Ankara’da düzenleyeceği “Master of Deception” adlı sergi ile Türkiye’deki sanatseverlerle de bir araya getirecek. Sergide sanatçının, optik illüzyonları, var olmayan objeler ile çift anlamlı imgeleri kullandığı çalışmaları yer alacak.

 

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA

ARTUKLU HABER AJANSI


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79