ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN YÜZÜNCÜ YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü Başkentte çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ankara 15.10.2023 14:21:00 0
ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN YÜZÜNCÜ YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve devlet erkânı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Ankara Valisi Vasip Şahin, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile milletvekilleri Birinci Meclis’te düzenlenen programa katıldı. Programda, Ankara Kulübü’nün seymen grubu ile folklor grupları gösteri düzenlerken,  Ankara Metrosu da seyahat eden vatandaşları gün boyu çalınan ‘Ankara Marşı’ anonsu ile karşıladı. 13 Ekim kutlamaları sevilen sanatçı Sertab Erener’in Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda verdiği konserle sona erdi.

 

    Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü Başkentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve devlet erkânı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

“ANKARAMIZI CUMHURİYETE YAKIŞAN SIFATLARLA LAYIK HALE GETİRİYORUZ”

     Ankara Valisi Vasip Şahin, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile milletvekilleri, Birinci Meclis’te düzenlenen programa katıldı. Programda, Ankara Kulübü’nün seymen grubu gösterisine Başkentli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsü konuşması yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin sevk ve idare merkezi olarak seçtiği Ankara, gerek jeopolitik gerekse stratejik kararların alındığı yer olması hasebiyle ülkemizin ve milletimizin mukadderatının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan bir şehirdir. Ankara TBMM olmak üzere kritik kamu kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yaparak ülkemiz için önemli konumunu devam ettirmektedir” derken, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu da şunları söyledi: “Bugün Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle gazi meclisimizde sizlerle bir aradayız. Sizlerin de bildiği üzere içinde bulunduğumuz bu toplantı salonunun milletimiz açısından ayrı bir önemi ayrı bir yeri vardır. Bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak böyle değerli tarihi mirası olan bir kentte üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için ara vermeksizin çalışıyoruz. Kentimizin dört bir yanında altyapı yenileniyor, yeşil alanlarımızın sayıları arttırılıyor, kırsal mahallelerde üreticilerimize destekler veriyoruz. Selde, yangında depremde, afette ya da yoklukta kentimizin ve ülkemizin tüm zorlu anlarında yardıma koşuyoruz. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ediyor bu özveriyle ve istekle Ankara’mızı Cumhuriyete yakışan sıfatlarla layık hale getiriyoruz.”

 

BAŞKENT CADDELERİ BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

    Kutlamalar kapsamında; Ankara Kalesi’nde göndere dev Türk bayrağı çekilirken, Büyükşehir Belediyesi, 13 Ekim Ankara’nın başkent oluşu nedeniyle kentin ana cadde ve bulvarları ile hizmet binalarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı. Ankara Metrosu ile seyahat eden vatandaşlar da gün boyu çalınan ‘Ankara Marşı’ ile karşılandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00