ANKARA'NIN DİKMEN SEMTİNİ KARA SİNEKLER İSTİLA ETTİ

Ankara'nın en büyük ilçesi olan Çankaya ilçesinin en büyülk Semti olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü,Kara Harp Okulu ve TBMM Gibi önemli kamu binalarına yakınlığı ile bilinen Dikmen Semtini kara sinekler istila etti.

Ankara 8.06.2024 10:39:00 0
ANKARA

Ankara'nın en büyük ilçesi olan Çankaya ilçesinin en büyülk Semti olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü,Kara Harp Okulu ve TBMM Gibi önemli kamu binalarına yakınlığı ile bilinen Dikmen Semtini kara sinekler istila etti.

 

Çankaya Belediyesine bağlı Dikmen semtinde havaların ısınması ile birlikte Kara Sinek istilasına uğradı.Bölgede uzun süredir ilaçlama yapılmamasının neden olduğu Kara Sinek istilası nedeniyle vatandaşlar,Çankaya Belediyesi İlaçlama Ekiplerin acilen ilaçlama yapma ve Kara Sineklerle mücadele etmeye davet edildi.

Dikmen semitnde ev, iş yerleri ve açık alanlardaki kara sinekler vatandaşları bıktırdı. Vatandaşlar, hemen her yerde karşılarına çıkan kara sineklerle baş edemiyor. Kimi vatandaşlar ise çeşitli yöntemlerle kara sinek mücadelesi veriyor.Yaklaşan  Kurban Bayramı   ve Havaların ısınması ile birlikte ı  kara sineklerin her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, “Dikmen de son zamanlarda ortaya çıkan kara sinekler can sıkmaya başladı. Özellikle lokantalar olmak üzere gıda satışı yapan işletmeciler, kara sineklerin istilası nedeniyle zor günler geçiriyor. Sinek savarlar, sinek ilaçları kullanıyoruz, yetmiyor elimizde gazete, havlu, bez parçaları ile sinekleri kovalamaya çalışıyoruz. Evlerimizde Kahvaltı yapmakta bile zorlanıyoruz.   ” diye konuştu.

Karasinek; Kolera, Daire, Dizanteri, Hepatit, Çocuk Felci, Gıda zehirlenmeleri, Verem gibi hastalıklarının mikrobunu yayarak bulaşıcı hastalık üretimi yapar.

Bir sinek basitçe, baş, göğüs, ve karın kısmından oluşur. Başının iki yanında antenleri vardır. Erkek sinekler, dişileri kanat çırpma seslerinden tanıyabilirler. Göğüs kısmında kanatları ve 3 çift ayakları bulunur. Karınları ise onlara kendi ağırlıklarından fazla meyve özü ve meyve sularını emme şansı tanıyacak biçimde esnek bir deriye sahiptir. Böylece şişerler ama patlamazlar. Başının içi, tümüyle kaslarla kaplı boşluklar şeklinde dizayn edilmiştir. Buradaki kaslar kasılıp gevşediklerinde sineğin borusunun iki ucu arasında 1 – 2 atmosferlik basınç farkı oluşur.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA-ÇANKAYA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00