ANKARA`YA CENGİZ AYMATOV BÜSTÜ AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un adı Batıkent'te bulunan 1800. Cadde'ye verildi. Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Cengiz Aytmatov büstü de açıldı.

5.06.2014 08:11:21 0
ANKARA`YA CENGİZ AYMATOV BÜSTÜ AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un adı Batıkent’te bulunan 1800. Cadde’ye verildi.  Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Cengiz Aytmatov büstü de açıldı.

Batıkent 1800 Cadde`nin isminin Cengiz Aytmatov Caddesi olarak değiştirilmesi ve Cengiz Aytmatov büstünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almaz Atambaev, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.Törende ayrıca Kırgızistan elçiliği mensupları, Ankara’da öğrenim gören cengiz_aytmatovERY_0397.JPGKırgız öğrenciler, bürokratlar  ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambaev, törende yaptığı konuşmada Türk aleminin anavatanında Cengiz Aytamatov Caddesi ve heykelinin açılışını yapmaktan dolayı büyük heyecan yaşadığını belirterek, kardeşlerin her zaman bir arada olduğunu söyledi.  

 

-“ANKARA SON YILLARDA ÇOK GELİŞTİ”

Ankara ve Türkiye’nin son yıllarda çok büyük bir gelişme kaydettiğine dikkat çeken Atambaev, “24 senedir Ankara’ya geliyorum. Ankara son yıllarda çok gelişti. Havalanı yolu eskiden gecekondularla doluyken, şimdi hayranlık duyulacak bir duruma gelmiş. Türkiye’de çok büyük gelişmeler yaşanıyor. Eskiden dünyanın belirlediği gündeme göre hareket eden Türkiye’nin bugün dünyada gündemi belirleyen bir ülke haline gelmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

       

BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER: “AYTMATOV, TÜRKİYE’DE EN ÇOK OKUNAN YAZARLARDAN BİRİ”

Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir icraatı gerçekleştirdiği için teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, açılışa katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı İşler, Cengiz Aytmatov’un Türkiye’de en çok okunan ve kitabı satan yazarlardan biri olduğuna dikkat çekerek, yazarın “Selvi Boylum Al Yazmalım” adlı eserinin Türkiye’de filminin yapıldığını hatırlattı.

         

-BAŞKAN GÖKÇEK: “AYTMATOV, SADECE TÜRK DÜNYASI İÇİN DEĞİL TÜM DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYETTİR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuklarına  tüm Ankara halkı adına hoş geldiniz diyerek, “Bugün bulunduğumuz caddede ismi yaşatılacak Cengiz Aytmatov, Dünya edebiyatına değerli eserler bırakmış, ülkesini uluslararası platformda başarıyla temsil etmiş, sadece Türk dünyası için değil tüm dünya için önemli bir şahsiyettir” dedi.

 

“DOSTLUK BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Kırgızistan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ve Ankara ile ilgili sözlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade den Başkan Gökçek, şöyle konuştu:  

“Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almaz Atambaev’in sözleri gerçekten bir Türk olarak bizlere gurur verdi. Biz de Kırgızistan’ın Ata Yurdu olduğunun idraki içindeyiz. Türkiye’ye geldiler şeref verdiler. Kırgızistan ile Türkiye’nin başkentleri Kardeş şehir. Sık sık görüşüyoruz. Belediye yönetimine ilişkin her türlü konuda işbirliği yapıyoruz ve tecrübe alışverişinde bulunuyoruz. Kültürel ve dostluk bağlarını güçlendirmeye devam ediyoruz.  Her iki ülkenin cumhurbaşkanlarının büyük desteği ile bu ilişkilerin daha da artarak gelişeceğine inancımız tamdır.”

Konuk Cumhurbaşkanı Atambaev,  Başbakan Yardımcısı İşler, Başkan Gökçek birlikte katılımcıların alkışları arasında Cengiz Aytmatov büstünün açılışını gerçekleştirerek 1800 Cadde`nin isminin de Cengiz Aytmatov Caddesi olarak değiştirilmesini belgelediler.

 

`Haberin Olduğu Her Yerde``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00