Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, istifa nedenlerini açıkladı

Süper Lig takımlarından Antalyaspor'un başkanı Sabri Gülel, istifa kararı aldı.

Spor 10.10.2023 10:17:00 0
Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, istifa nedenlerini açıkladı

Süper Lig takımlarından Antalyaspor'un başkanı Sabri Gülel, istifa kararı aldı. Başkan Gülel’in açıklaması şöyle:

  

KIYMETLİ ANTALYASPOR CAMİASI VE KAMUOYU

 

Şubat 2021’de İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor olmama rağmen Mustafa Yılmaz başkanlığındaki Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulunda göreve başladım. İstanbul’da Kulüpler Birliği ve TFF ilişkilerini yönettim. Mustafa Yılmaz başkanın istifası ve Aziz Çetin başkanlığında da aynı göreve devam ettim. 11 Mart 2023’e kadar uzakta olmama rağmen doğru adımlar atılabilmesi adına yüksek çaba göstererek katkı sağlamaya çalıştım. Fakat, tasvip etmediğim bir yönetim tarzı, iş bilmemezlik, YÖNETİM KURULUNUN ÖNÜNE GELMEDEN ALINAN KARARLARLA nemalanma gayretleri ve sürekli kötüye gidişat ile 11 Mart’ta artık bu yapı içerisinde olamayacağımı bildirerek istifa ettim. Keza oyuncuların ödemesi yapılmadığı için kaybetmeye başlamıştık. 13 Mart’ta Antalyaspor A.Ş.’nin en yüksek gelir elde edeceği Haji Wright’i kaybetmek üzereyken, kulübün ileri gelenlerinin de baskıları ve büyük bir değeri kaybetmeme vicdanı ile sorumluluk almak zorunda kaldım. Keza sıfır bedelle boşa çıkan bir oyuncuyu 9 milyon EURO ’ya sattık. 2022 Haziran 2023 Mart ayları arasında 9 ay gibi kısa bir zamanda 400 milyon TL’ye yakın zarar ettirilip ilave borçlandırılan, futbolcusuna 8 ayda 1 maaş ödeyen, elektrik borcunu ödemediği için elektriği kesilen, personeline 4 aydır maaş ödeyemeyen, 2 yıldan fazla hiç vergisini ödemeyen bu yapıda tüm sorumluluğu Antalya ve Antalyaspor için üstlendim, maddi manevi risk alarak başkan oldum. Maalesef ki Türk Futbolundaki regülasyon eksikleri kulüp yöneticilerini devlete olan borçlar dışında hiçbir sorumluluğu olmayan tam yetkili yöneticiler haline getiriyor. Bu durumda kulüpler de yöneticilerin vicdanına, ahlakına, aklına ve liyakatine kalıyor.

 

ÇALIŞANLARA VE FUTBOLCULARA MAAŞ ÖDEMEYEN, VERGİ BORCU ÖDEMEYEN, ELEKTRİK BORCUNDAN ELEKTRİĞİ KESİLEN KULÜBÜMÜZÜ TESLİM ALDIĞIMIZDAN BUGÜNE KADAR YAPTIĞIMIZ İDARİ VE FİNANSAL HAMLELER İLE BORÇ BATAĞINDAN ÇIKARTIP, GÜNÜ GÜNÜNE HEM FUTBOLCU HEM DE DİĞER ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI ÖDEYİP, BÜTÇEYİ DENKLEŞTİRİP, ÜSTÜNE EN ÇOK BONSERVİS GELİRİ ELDE EDEN, TFF’DE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENEN BİR HALE GETİRİP KULÜBÜMÜZÜ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETTİĞİMİZE İNANIYORUZ.

 

Antalyaspor A.Ş. başkanlığımda geçen yaklaşık 6.5 ayda,  24 milyon Euro borç ile hiç fayda sağlamayan ama yıllık kulübe 6.2 milyon Euro yük getiren futbolcu stoğu ile her yönde temerrütte durmuş bir şirketi hızlıca toparladık ve düzlüğe çıkardık. 13.03.2023 tarihinde 23.108.540 Euro borç ile aldığımız Antalyaspor A.Ş’yi 6 ay gibi bir sürede 16.236.996 Euro’ya indirdik. Görevimizdeki ilk hafta 7 futbolcunun ihtarını kucağımızda bulduk, hepsini ödeyip takımımızı Süper Lig de tutmayı başardık. Enteresan olan, futbolculara 8 ayda 1 maaş ödemesi, personelin 4 maaş alacağı olmasına rağmen ben ve birkaç yönetici dışında kimsenin kulüpten alacağının olmamasıydı. Mart ayı ile beraber ben ve ekibim, ilmek ilmek kulübü bu bataktan çıkarmak için çalışmaya başladık. Geldiğimiz noktada kulübün gecikmiş ne futbolcu  ne personel ne vergi  ne de diğer hiçbir borç kalmadığı gibi Süper Lig 2023/24 transfer sezonunun  “EN ÇOK BONSERVİS GELİRİ ELDE EDEN. EN BAŞARILI KULÜBÜ’’ olduk. Bunların yanı sıra Kulüpler Birliği’nde gelinen başkan vekilliği ve TFF ile beraber kurulan önemli komitelerde alınan görevler ile Antalyaspor Türk Futbol dünyasında en iyi şekilde temsil edilmiştir. Bununla birlikte 2022/23 yılında bir kısım yöneticinin ihmalleri, uygunsuz işlemleri ile suistimalleri için büyük kulüplerin suistimal ve ihmal denetimini yapan KPMG şirketi tarafından denetim işlemleri gerçekleştirilmiştir.  Antalyaspor A.Ş.’nin büyük hissedarı olan Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfına ulaştırılmıştır. 2021/22 sezonu denetimi beklenmektedir. Antalyaspor A.Ş.’nin hissedarı olan dernek ve vakfı yargı yolu başta olmak üzere gereğini yapmasını ümit ediyorum.

 

Başkanlığım döneminde 17 futbolcu ile yollarını ayıran Antalyaspor 11 futbolcuyu da bünyesine katmıştır. Büyük bir ekip çalışması, analitik ve stratejik adımlar ile transferlerin ne kadar verimli olduğunu, olacağını her geçen gün daha iyi göreceğiz. Antalyaspor A.Ş. ilk defa 1 sezona bütçe denkliği ile geçmişten hiç borç kalmadan başlamıştır. Antalyaspor A.Ş. finansal, idari ve futbol DNA’sı ile yakaladığı başarıyla Türk Futbolunun takdirini kazanmıştır. Bütün Antalyaspor ailesine 7 aylık bu sürede bıraktığım onurlu bir hediyedir.

 

Fakat; tabii ki bu başarı cezasız kalmamalıydı. Liyakatsiz ve ehemmiyetsiz ellerde babalarının çiftliği gibi yönetilen Antalyaspor A.Ş. batırıldığında ortadan kaybolan güruh, bu başarılar ile tepemize üşüşüverdi. Antalyaspor A.Ş.’nin büyük hissedarı olan Dernek 2017 yılında Antalyaspor Futbol takımının giderlerini karşılamak için 5 belediyenin bölgedeki tüm hafriyat geliri Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından Antalyaspor A.Ş.’ye aktarılmak için verilmesine rağmen 6,5 aylık başkanlık döneminde Antalyaspor A.Ş.’ye aktarılmadı. Tam anlamı ile Dernek hissedarı olduğu Antalyaspor A.Ş ile ilişiğini kesti. Gerçek Antalyaspor Medya ve taraftarı konuya son derece hakimdir. Biz, bize doğru gelmeyen bu düzene ayak uyduramayız, parçası olamayız. 

 

KPMG ŞİRKETİ TARAFINDAN YAPILAN İHMAL VE SUİSTİMAL DENETİM RAPORU SONRASI KARŞILASTIGIMIZ SEVİYE MÜCADELE EDİLEBİLİR DEĞİL, PARÇASI DA OLAMAYIZ. BU SEBEPLE BUGÜN İTİBARİ İLE BU KUTSAL GÖREVDEN AFFIMIZI RİCA EDİYORUZ. GEREĞİ ŞEHRİN MÜLKİ İDARİ AMİRLERİNDEDİR. 

 

En son yapılan toplantılarda gördük ki bu adaletsizlik, etik değersizlik, manipülasyon ve ehemmiyetsizlik ile görevimizi ifşa etme şansımız kalmamıştır. At izinin it izine karıştığı bu A.Ş.- DERNEK -VAKIF üçgeni bu şekilde yönetilemez. Derneğin A.Ş ile birlikte omuz omuza hareket edememesinden tek zararı ANTALYASPOR görür.

 

Antalya ve Antalyaspor A.Ş. adına çok üzgünüm. Umarım Antalya kamuoyu ve şehrin mülki ve idari amirleri ile önde gelenler bundan sonra Antalyaspor’un bu hale düşmesine izin vermez. Bu aşamadan sonra yapılması gereken, iyi duruma gelen şirketimizin sponsorluk alacaklarını ve Haji Wright dahil futbolcu alacaklarını toplayarak profesyonel bir yönetimle daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır. 

 

Ben ve bir kısım yönetici arkadaşlarım 25.10.2023 tarihinde genel kurul yapılması kararı alarak bugün itibari ile bu kutsal görevden affımızı rica ediyoruz. Keza bu seviyeler bizim mücadele edebileceğimiz seviye, bu işler bizim parçası olmak istediğimiz işler değil.  Antalyaspor aşkı ile buluştuğumuz bu sürede kulübümüzün bir kuruşunun heba olmasına izin vermedik. Bundan sonra da sizler izin vermeyiniz. Antalyaspor’un itibarı her şeyin önündedir.'' dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA 

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19