ARALARINDA MARDİN'İN DE BULUNDUĞU 49 İL'DE TEFECİ VE DOLANDIRICILARA OPERASYON

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,Sosyal Medya hesabından “49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen operasyonlarımızda 115 şüpheliyi yakaladık” Açıklamasında bulundu.

Mardin 19.09.2025 10:20:00 0
ARALARINDA MARDİN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,Sosyal Medya hesabından  “49 ilde  tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen operasyonlarımızda 115 şüpheliyi yakaladık” Açıklamasında bulundu.

 

Bakan Ali Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Manisa, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Batman, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce'de planlı ve projeli hazırlanan çalışmalar sonrası bu sabah düğmeye basıldı.

Yakalanan şüphelilerin;

  • Tefecilik, 
  • Kişilere Karşı Nitelikli Dolandırıcılık,
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık, 
  • İhaleye Fesat Karıştırmak,
  • Rüşvet, Zimmet ve İrtikap,
  • Vergi Usul Kanununa Muhalefet
  • Resmi Belgede Sahtecilik,
  • Parada Sahtecilik suçlarından Savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı.

Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM KOM Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, İl Emniyet KOM ve Mali Şube Müdürlerimizi ve Polislerimizi tebrik ediyorum. 

Biz durmadan duraksamadan suç ve suçlularla mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız.''  Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 

25.3° / 11.5°
  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,38% 0,26
  • EURO

    48,75% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4869,42% 0,65
  • Ç. ALTIN

    7935,99% 0,00