ARAP KADRİ VE TARZAN FİLMİNİN ÇEKİMLERİ İÇİN KÖY İNŞAA EDİLDİ!

Sinema izleyicisi için farklı bir lezzet olacak olan ‘Arap Kadri ve Tarzan’ filmi için geri sayım başladı.

Magazin 30.11.2023 12:01:00 0
ARAP KADRİ VE TARZAN FİLMİNİN  ÇEKİMLERİ İÇİN KÖY İNŞAA EDİLDİ!

Sinema izleyicisi için farklı bir lezzet olacak olan ‘Arap Kadri ve Tarzan’ filmi için geri sayım başladı. 

 

Dev oyuncu kadrosunun yanı sıra görkemli prodüksiyonu ile de hafızalara kazınacak olan Arap Kadri ve Tarzan filminin çekimleri için İstanbul’a yakın bir ormanda  büyük bir köy inşaa edildi. Gerçekte var olmayan, üç aylık yoğun bir tasarım ve yapım aşamasından sonra sıfırdan ortaya çıkan köy için, doğaya zarar verilmemesine büyük hassasiyet gösterildi. Konusu gereği de doğal bir ortamda olan, doğaya uyumlu Arap Kadri ve Tarzan için, tüm barakalar ve çadır kumaşları ile motifler,   iklim koşullarına dayanabilen özel boyalarla el işçiliğiyle hazırlandı. Barakaların üzerini kaplayan otantik saman malzemesi İzmir’den getirildi. Tüm malzemeler sağlandıktan sonra, 25 kişilik dekor ekibi, altı taş ustası, dört farklı ressam ve dört kostüm ekibi, sanat yönetmeni Uğur Oktan’ın kontrolünde eğlenceli ve bir o kadar yaratıcı bir işe imza attılar.

 

70 ve 80’li yıllarda Fırt Dergisi’nde yayınlanan ‘Arap Kadri ve Tarzan’ karikatürlerinin sinemaya uyarlandığı film, hem yetişkinlere hem de çocuklara çok keyifli bir iki saat vadediyor. Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği ‘Arap Kadri ve Tarzan’ın filmi,  yayınlandığı dönemde keyifle okuyan okurların çocuklarıyla birlikte izleyebilecekleri unutulmaz bir anı olacak. 

 

Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu, Eda Özel, Yaşar Karakulak, Neslihan Yeldan ve Sinan Bengier’in rol aldığı ‘Arap Kadri ve Tarzan’ın yapımcılığını PH7, DMC ve NetD üstlendi. Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen’in senaryosunu yazdığı, Emre Kavuk’un yönetmen koltuğunda oturduğu Arap Kadri ve Tarzan 15 Aralık’tan itibaren beyazperdede sinema izleyicisi ile buluşacak.

 

Filmin Konusu:

Yeni mizah anlayışı ile sinemaya yeni bir soluk getiren filmde, ormanda yaşayan halk, susuzlukla birlikte dayanılmaz bir sorun içindedirler. Bunun için çözüm arayan Tarzan ile çözüm aramayan Arap Kadri, liderlik çatışması içindedir. Komik bir hikaye serisine dayanan ‘Arap Kadri ve Tarzan’ın filminde de Arap Kadri özgürlüğüne düşkün, kural tanımaz bir tavırdadır. Şehir yaşamından bıkmış ve ormanın derinliklerinde yaşamayı tercih eden bu renkli karakter, karşılaştığı düzenli yaşama da müdahale etmiştir. Ormanın hakimi olarak kabul edilen Tarzan'ın kurduğu bu düzenli yaşam, artık her şey baştan sona değişmiştir. Arap Kadri'nin uyumsuzluğu, ormanın huzurunu kaçırır ve bu durum Tarzan ile Arap Kadri arasında bir çatışma başlatır. İkisi arasında başlayan bu ilginç çatışma, doğa ve şehir yaşamının çarpıcı bir karşılaştırmasını hem komik hem de düşündürücü bir hikaye olarak sinema izleyicisine sunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19