MARDİN EMİTT FUARININ YÜKSELEN YILDIZI OLDU

71 ülkeden yaklaşık 4 bin temsilcinin katıldığı EMITT'in en göze çarpan kentlerinden biri Mardin oldu. Mardin, fuar kapsamında hem büyük beğeni toplayan standı hem de Kültür Turizmi ve Mardin” konulu panel ile fuarın yıldızı oldu.

Polisiye Haberler 6.02.2014 12:12:35 0
MARDİN EMİTT FUARININ YÜKSELEN YILDIZI OLDU

Ülkeler arasındaki turizm ilişkilerini geliştirerek, turizme katkı sunmak amacıyla düzenlenen ve 71 ülkeden yaklaşık 4 bin temsilcinin katıldığı EMITT’in en göze çarpan kentlerinden biri Mardin oldu. Mardin, fuar kapsamında hem büyük beğeni toplayan standı hem de “Kültür Turizmi ve Mardin” konulu panel ile fuarın yıldızı oldu.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Valiliği, MARSEV ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen panelin açılış konuşmasını yaptı. Mardin’e gelen turist sayısının artırılmasının önemine dikkat çeken Vali Dr. Ahmet Cengiz bu kapsamda yürüttükleri çalışmalarıyla Mardin’i yılda 5 milyon turistin ziyaret ettiği bir kente dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Panel, Artuklu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak ve Mardin Müzesi Müdürü Yüksek Arkeolog Nihat Erdoğan’ın Mardin mutfağı ve Mardin Müzesi’nin faaliyetlerine ilişkin sunumlarla tamamlandı.

Mardin, Kasimiye Medresesi’nin küçük bir replikası olan standıyla da EMITT’te tüm dikkatleri üzerinde topladı. Mardin Valiliği ve Midyat Belediyesinin birlikte yer aldığı stantta, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği MARTOD üyeleri olan oteller de yer aldı. 165 m2’lik bir alana kurulan Mardin standında, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve Vali Yardımcı Ali Güldoğan, standı ziyaret eden konuklara ev sahipliği yaptı.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği standı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Valiler, Belediye Başkanları ve Marev temsilcileri de ziyaret etti. Mardin’e yatırım yapmak isteyen firmaları da ziyaret edip bilgi aldığı stanttan katılımcılara Mardin tanıtım broşürleri, Mardin badem şekeri ve diğer yöresel ürünlerden ikramlar sunuldu.

1999 yılından bu yana birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in açılış panelinin konuşmacısı olduğu fuarın açılışını ise Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

06.02.2014


Anahtar Kelimeler:
38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00