MARDİN HENTBOLU ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Hocaları Murat Dur Liderliğinde Şırnak ilinde bu yıl ilki düzenlenen Yıldızlar Anadolu Ligi grup müsabakalarında Mardin Kızlar Karması Grup Birincisi,Erkekler ise Grup Üçüncüsü olarak tamamlayarak,Finallere katılmaya hak kazandı.

Mardin 3.03.2014 19:23:27 0
MARDİN HENTBOLU ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Hocaları Murat Dur Liderliğinde Şırnak ilinde bu yıl ilki düzenlenen Yıldızlar Anadolu Ligi grup müsabakalarında Mardin Kızlar Karması Grup  Birincisi,Erkekler ise Grup Üçüncüsü olarak tamamlayarak,Finallere katılmaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yıldızlar Anadolu Ligi grup müsabakaları Şırnak’ta 28.02.2013 tarihinde yapılan açılış töreni ile başladı.

                Açılış konuşmasının yapan Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin YÜRENÇ : “ Öncelikle hepiniz ilimize hoş geldiniz. Ülkemizin değişik illerinden gelen toplam 210 sporcuyla birazdan Hentbol müsabakalarına başlayacağız. Ülkemizde ilki düzenlenen Yıldızlar Anadolu Ligi bir devrim niteliği taşımaktadır. Amatör spora çok büyük ivme kazandıracaktır. Ayrıca 04-06 Mart tarihleri arasında Yıldızlar Anadolu Ligi Tekvando müsabakaları, 14-16 Mart tarihleri arasında Yıldızlar Anadolu Ligi Badminton yarı final müsabakaları ilimizde oynanacaktır. İnşallah müsabakalarımız kardeşlik ve kaynaşma ortamı içinde geçer. Müsabakalara katılan bütün takımlara başarılar diliyorum,bu projenin “mimarı ve en büyük destekçisi olan Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet BAYKAN’a teşekkürlerimizi arz ediyoruz,sizlere  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
               Daha sonra kürsüye gelen  Türkiye Hentbol Federasyonu Şırnak İl Temsilcisi Serdar DEVİREN : “ Hepiniz hoşgeldiniz. Bizim amacımız spor yapmak, spora sporcu kazandırmak. Spor sadece yenmek değil, yenilmektir de.. İnşallah müsabakalarımız keyifli ve dostluk içinde geçer. Katılan illerimize başarılar diliyorum.” dedi.
                Şırnak, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin,Gaziantep, Siirt, Diyarbakır ve Batman’ın katıldığı grup mücadelelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin YÜRENÇ ilk pası vererek başlattı. Maçlar çekişmeli ve fair-play havasında geçti. Daha sonra ise Şınak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafında Şırnak iline gelen sporcularla beraber 01.02.2014 tarihinde Şınak`ta sinema salonunda birlikte sinema izlendi.
                Müsabakaların son bulmasıyla kapanış töreni düzenlendi. Kapanış töreni konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü
Selahattin YÜRENÇ yaparak şunları söyledi: “ Kapanış törenine hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar. Spor her zaman yenmek değildir, sporda yenilmekte vardır, ufak tefek sakatlanan sporcularımıza geçmiş olsun diyorum.Hiçbir başarı sizin sağlığınızdan önemli değildir. Spor dostluk ve kardeşliktir. İnşallah hepiniz ilimizden güzel anılarla ayrılacaksınız. Sizler birer elçisiniz, inşallah memleketlerinize dönünce  bizim güzel memleketimizi iyi anlatırsınız. Sizi ağırlamak bizleri mutlu etti. Hepinize teşekkür ediyorum.Hayırlı yolculuklar diliyorum.”
                Katılımcı iller adına konuşan Diyarbakır takım antrenörü Hüsamettin VARAN yaptığı konuşmada şunları söyledi : “ Öncelikle kapanış törenine hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar. Güzel müsabakalar yaşadık. Müsabakalar sırasında sevindiğimiz de oldu üzüldüğümüzde.. Gruplarda mücadele eden bütün takımlar iyiydi. İnşallah ilerde çok daha iyi yerlere gelirler ve çok daha güzel başarılar elde ederler dedi. Hepinize teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.
                Türkiye Hentbol Federasyon Temsilcisi Hasan Yücel SİPAHİOĞLU : “ Takımlara gösterdikleri mücadele ve kardeşlik içinde geçen maçlar için teşekkür ederiz. İnşallah çok daha iyi başarılar elde edersiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Mardin ili Adına katılan ve Büyük Başarılara imza atan Kızlar takımı Grup birincisi olarak,Erkekler Takımı ise Grup 3.Olarak finallere katılmaya Başardı.
                Dereceye giren takımlar ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin YÜRENÇ, Türkiye Hentbol Federasyon Temsilcisi Hasan Yücel SİPAHİOĞLU, Federasyon Gözlemcisi Hatice ŞAŞMA, Spor Şube Müdürü Selami SARITOPRAK verdi.


ARTUKLU HABER AJANSI

 


Anahtar Kelimeler:
41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29