Devlet Opera ve Balesi`nden Mardin'de İlk Konser

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Üzeyir Hacıbekov`un ünlü eseri, Arşın Mal Alan” adlı opereti, 29 Kasım 2014 Cumartesi günü, saat 19.00`da Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde Mardin Valiliğinin değerli katkılarıyla, AKM Artuklu Üniversitesi Mardin Mer

Mardin 1.12.2014 20:15:28 0
Devlet Opera ve Balesi`nden  Mardin

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Üzeyir Hacıbekov`un ünlü eseri, “Arşın Mal Alan” adlı opereti, 29 Kasım 2014 Cumartesi günü, saat 19.00`da Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde Mardin Valiliğinin değerli katkılarıyla, AKM Artuklu Üniversitesi Mardin Merkez Salonu`nda Mardinlilerle buluştu.

“Arşın Mal Alan” operetindeki baş karaterler Asker ve Gülçehre özgürlüğe, demokrasiye ve hür düşünceye önem veren karakterlerdir. 

Kendi kaderlerini belirleyebilmek ve evlenecekleri kişiyi kendileri seçmek için çeşitli hilelere başvuran Asker ve sert, otoriter babasına karşı koyma cesaretini gösteren Gülçehre`nin; karışan ve komik hale gelen olaylar zincirinde yaşadıkları aşkın anlatıldığı eser herkesin ilgisini çekecek bir kurguya sahiptir.

Operet kültüründeki en önemli eserlerden biri olan “Arşın Mal Alan (Bohçacı)” opereti birçok dile çevrilerek büyük ün kazanmıştır. Dünyanın bir çok noktasında sahne almış ve 1937’de filme çevrilmiştir.

Azeri Besteci Üzeyir Hacıbeyov tarafından bestelenen Hafız Guliyev tarafından sahneye konan iki perdelik operetin metin uyarlaması Şenol Tanlınlı’ya, orkestra şefliğini Burak Şatana’ya dekoru Yusuf Toker’e ere Kostüm uyarlaması Aydın Çınar’a Koro şefiliğini Mustafa Erdoğan’a, Koreografisi Deniz Çığ, Işığını Emin Saraçoğlu yapmaktadır. Eserin solistliğini ise Esin Talınlı, Emrah Sözler, Mine Kurtoğlu, Serkan Kocadere, Sim Tokyürek, Bülent Ateşoğlu, Murat Akar, Tuğba Mankal yaptIğı oyun Mardinli Sanatseverler tarafından ilgi ve merakla izlendi.

85 sanatçının sahne aldığı 2 farklı etkinliği; Vali Mustafa Taşkesen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, Ankara Devlet Opera Balesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Gülru Hadanoğlu, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan ile Tolga Kamil Ersöz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli izledi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
HABER:CESUR FALAY

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07