Ankara Dikmen`de Polis Müdahalesi

Akşam saatlerinde Aşık Mahzuni Şerif Parkı`nda toplanarak Dikmen Caddesi`nden yürümek isteyen grubun önü yürüyüş başladıktan kısa süre sonra TOMA`larla kesildi. Dikmen Caddesi'nden yürüyen grup üyeleri TOMA'ların arasından geçerek yürüyüşe devam etti.

Sağlık 23.06.2013 12:18:00 0
Ankara Dikmen`de Polis Müdahalesi

Akşam saatlerinde Gezi parkı  eylemlerine destek vermek  için düzenli olarak toplanarak Yürüyüş yapan Dikmenli vatandaşlara Dün Gece de Aşık Mahzuni Şerif Parkı`nda toplanarak Dikmen Caddesi`nden yürümek istedi.Gösterici Grubun  önü yürüyüş başladıktan kısa süre sonra TOMA`lar ve Akreplerler desteğindeki Çevik Kuvvet Polisi tarafından kesildi. Dikmen Caddesi’nden yürüyen grup üyeleri   TOMA’ların arasından geçerek yürüyüşe devam etmek istedi.Eylemcilere çağrıda bulunularak dağılmaları istendi.Çağrılara uymayan Göstericilere Toma`lardan tazyikli Su Akreplerden de Gaz Bombası atılarak Grup dağıtılmak istendi.

Bir süre sonra yeniden grubun önünü kesen polis akrep ve TOMA’larla kalabalığa müdahale etti. 

Ankara Dikmen`de Günlerdir barışçıl yürüyüş  yapan ve Gezi parkı eylemlerine destek veren vatandaşlara Çevik Kuvvet Polisi   akrep ve TOMA`larla  gece saatlerinde müdahale etti.

Kaçışan Gençler sokak aralarına kaçarak,Gaz Bombaları ve Tazyikli sudan korunmaya çalıştı.Gecenin ilerleyen saatlerine kadar,Tomalar veAkrep eşliğinde Göstericilere müdahale edildiği görüldü.

Bazı Göstericiler,Polis`in Cami ve Market`e saldırdığı ve Gaz Bombası atarak,Suçu Göstericilere atmak istediği iddialarında bulundu.

 Dikmen`de tekrar toplanan göstericiler Dikmen Caddesi`nde Bankalar  cadadesi cıvarnda barikat kurdu. Polis geri çekildi.Gece ilerleyen saatlerde tekrar toparlanarak barikat kurup Yolu kesen göstericilere Toma ve Akreplerle yeniden Müdahale gerçekleştirildi.

Ankara`nın Dikmen Semti`nde yürüyüş yapmak isteyen halka polis saldırdı. Daha önce Dikmen Caddesi Çetin Emeç Bulvarı arasında barikat kuran polisin bu kez kitlenin çok daha yakın mesafede barikat kurdu. Akşam saatlerinde Aşık Mahzuni Şerif Parkı`nda toplanarak Dikmen Caddesi`nden yürümek isteyen kitlenin önü yürüyüş başladıktan kısa süre sonra TOMA`larla kesildi. Günlerdir Dikmen Caddesi’nden yürüyen kitle TOMA’ların arasından geçerek yürüyüşe devam etti.

Bir süre sonra tekrar göstericilerin  önünü kesen polis akrep ve TOMA’larla müdahale etti. Tazyikli su müdahalesi sırasında hedef gözetmeden yapılan müdahele sonucunda çocukların da düştüğü görüldü.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yeniden toparlanarak Dikmen Caddesini Trafiğe kapatmak isteyen ve barikat kurmaya çalışan Göstericilere saat 01.35`ten itibaren Toma ve Akrepler müdahale ederek Gaz Bombası ve Tazyikli su ile müdahale etti.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER/ANKARA


Anahtar Kelimeler:
19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07