BAKAN GÜLER 40 YIL SONRA ÇAL`DA...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 40 yıl önce 1 Aralık 1973`te göreve başladığı Çal Kaymakamlığı ziyaretinin ardından 1975`e kadar görev yaptığı ilçede belediye meclisinin aldığı kararla adı verilen Muammer Güler Caddesi`nin açılışını gerçekleştirdi.

Türk Dünyasından Haberler 1.12.2013 17:33:42 0
BAKAN GÜLER 40 YIL SONRA ÇAL`DA...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 40 yıl önce 1 Aralık 1973`te göreve başladığı Çal Kaymakamlığı ziyaretinin ardından 1975`e kadar görev yaptığı ilçede belediye meclisinin aldığı kararla adı verilen Muammer Güler Caddesi`nin açılışını gerçekleştirdi. 

Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz`e "Karar itttifakla alındı değil mi?" diye soran Güler, "Yoksa kabul etmezdim" dedi. Çallılara vefa duygusu için teşekkür eden Bakan Güler, bunun meslek hayatında çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Kaymakamlıktan belediyeye kadar yürüyen ve vatandaşları selamlayan Güler, görev yaptığındaki isimleri yad ederek, bazılarını sordu, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Belediye önünde kurulan platformda halka hitap eden Güler, 1 Aralık 1973 Cumartesi günü Çal`a geldiğini, o zamanlar cumartesi günü yarım gün çalışıldığını hatırlatarak, "Mesleğimin 40. yılında Çallılarla buluşalım dedik. Benim için bugün çok önemli bir gün" dedi.

Anadolu`nun çeşitli yerlerinden geldiklerine değinen Güler, şöyle devam etti:

"Bugün siyaset yapmakta olan değerli milletvekili arkadaşlarım mütevazı ailelerin çocuklarıyız. Ben 8 çocuklu mütevazı bir PTT memurunun oğluyum. Güneydoğu`da doğdum ama bugün devletin birçok kademelerinde görev yapma imkanımız oldu. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti devletinin doğulu batılı, kuzeyli güneyli demeden herkese sağladığı imkan ve fırsat eşitliğinin karşılığıdır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bir büyük devletin vatandaşları olmanın hepimiz gururunu yaşıyoruz."

Çal`ın zaman içerisinde çok değiştiğini dile getiren Güler, "Şimdi hizmet standardı gelişti, yükseldi. Gelirken gördüğüm yollar, değişen çehre gerçekten Türkiye`nin şu anda geldiği noktayı da ifade ediyor. Bugün siyaset yapmayalım onun için ayrıca gelirim. Ama Türkiye`nin geldiği nokta, son 10 yılda yapılan hizmetlere baktığınız zaman eskisi ile yenisini kıyasladığınızda neyin ne olduğunu görürsünüz. Yiğidi öldür, hakkını yeme. At binenin, kılıç kuşananındır. Yönetimin verdiği imkanlarla alt yapısı çok daha güçlenecek, Fırsatları, imkanları zenginliğe dönüştürmek lazım. Çal`la ilgili ne varsa elimizden geleni yaparız. 40 yıldan beri Çallılarla olan irtibatımı sürdürüyorum. Artık büyükşehir uygulaması, bütün köyleri de kapsayacak. Artık Çal`ın, Acıpayam`ın en uzak dağ köyü dahi Denizli Büyükşehir`in mahallesi konumuna geldi. Yani Denizli`de ne varsa o mahallelerde de onlar olacak. Beldeler kalktı. Daha güçlü imkanlarla Büyükşehirin imkanları ile hizmet etme fırsatı doğdu. Bunu da iyi değerlendirmek lazım. Eğitimde, adalette, sağlıkta, güvenlikte ve bütün alt yapıda büyükşehirle beraber Çal`ı daha ileriye götürecektir. Benim için çok değerli bir gün, unutulmaz bir yaşatığınız için teşekkür ederim" dedi.

Çal Belediye Başkanı Gündüz, Bakan Güler`e hemşehrilik beratı ve plaket verdi.

Güler, programdaki gecikme nedeniyle belediye ve hayırsever işbirliği ile yapılacak huzurevinin temel atma törenine katılmadan kara yolu ile Serinhisar ilçesine geçti.

 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI

Anahtar Kelimeler:
27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04