TÜRKİYE ZİRAAT KUPASINDA ŞOK SÜRPRİZLER!

Türkiye Kupası`nın tarihi sürpriz sonuçlarla dolu. Özellikle dört büyüklerin beklenmedik şekilde bazı Anadolu takımlarına yenilerek elenmeleri "kupa faciaları" olarak futbol tarihimize geçti. Bunun en uzun süre konuşulan ve akılda kalan örneği ise 1999-20

Spor 5.12.2013 10:50:24 0
TÜRKİYE ZİRAAT KUPASINDA ŞOK SÜRPRİZLER!

Türkiye Kupası`nın tarihi sürpriz sonuçlarla dolu. Özellikle dört büyüklerin beklenmedik şekilde bazı Anadolu takımlarına yenilerek elenmeleri "kupa faciaları" olarak futbol tarihimize geçti. Bunun en uzun süre konuşulan ve akılda kalan örneği ise 1999-2000 sezonunda yaşandı. O sezon 2. ligde oynayan Pendikspor, Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek kupanın dışına itmişti.

Bu sezon, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Gaizantepspor`un alt liglerde oynayan ekiplere yenilerek 4. turda Ziraat Türkiye Kupası`na veda etmeleri bir kez daha geçmişte yaşanan kupa sürprizlerini hatırlattı. İşte bu yıl ve geçmiş yıllarda kupada yaşanan o büyük sürprizler...

"Pendik faciası"

Kupa tarihinin en çarpıcı sonuçlarından biri 14 Aralık 1999`da yaşandı. Pendikspor, Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek yarış dışına itti. 60 milyon dolarlık kadrosuyla yaklaşık 200 milyar lira değerindeki rakibine elenen Sarı-Lacivertliler, bu mağlubiyetle karışmıştı. Bir grup fanatik kaleci Rüştü Reçber’e saldırmış, Teknik Direktör Zeman’ın istifası istenmişti.

Devlerin benzer türde sonuçlara uğramasının ardından ise basında elenen takım için "Pendik faciasına uğradı" başlıkları atılır oldu. Beklenmedik skorlarla sadece Fenerbahçe karşılaşmadı. Yine bir alt ligde yer alan Çanakkale Dardanelspor, Beşiktaş’ı 1-0 yenerek kupada adını bir üst tura yazdırdı. Bu da günlerce konuşuldu. Lucescu ile Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura çıkmış Galatasaray da, Erzurumspor’a tek golle boyun eğip taraftarını şoka uğrattı. 2002-03’te de Konyaspor, Mustafa Doğan’ın maçın ilk dakikasında kırmızı kart görmesini fırsat bilerek Kanarya’yı eledi.

Bir sonraki sezon Galatasaray, Olimpiyat Stadı’nda Çaykur Rizespor’a yenilip kupaya havlu attı. Carvalhal yönetimindeki Beşiktaş, Quaresma ve Fernandes’in de forma giydiği maçta Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Boluspor’a 1-0 yenilip elenmekten kurtulamadı.

Geçen sezon ise Cim Bom, Karadeniz temsilcisi 1461 Trabzonspor’a 2-1 yenilerek elendi. Galatasaray önceki gün de bir başka 1. Lig takımı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında korku dolu anlar yaşadı. 2-0 öne geçtiği mücadelenin uzamasına engel olamayan Sarı-Kırmızılılar, penatılarda sevindi.

Kupada bu yıl sürprizler sezonu gibi

Ziraat Türkiye Kupası bu yıl da sürpriz sonuçlara sahne oluyor. Dört büyüklerden Fenerbahçe ve Trabzonspor 4. turda sürpriz şekilde elendi. Kupadaki sürprizler bu yıl 4 büyüklerle de sınırlı değil..

Kadıköy`de Fethiye depremi 

Spor Toto Süper Lig`in lideri Fenerbahçe, Tek maç eleminasyon sistemine göre oynanan maçta sahasında PTT 1. Lig takımlarından Fethiyespor`a 2-1 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası`na 4. turda veda etti. Akdeniz ekibi böylece Kadıköy`den sürpriz bir zaferle evine döndü. 

Karadeniz Fırtınası Ege`de esemedi

4. turda kupaya veda eden bir başka büyük ise Trabzonspor oldu. PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor’a konuk olan Karadeniz Fırtınası, sahadan 3-1 mağlup ayrılarak kupa defterini sürpriz şekilde kapattı.

İnegölspor`dan çifte sürpriz

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İnegölspor, iki Süper Lig ekibini eleyerek bu yıl kupada çifte sürprize imza attı.

Bir önceki turda Spor Toto Süper Lig`in flaş takımı Kasımpaşa`yı eleyen Bursa temsilcisi, Sergen Yalçın`ın başa gelmesiyle çıkışa geçen Gaziantepspor`u da kupanın dışına itti.

Gençler`e Nazili sürprizi 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Nazilli Belediyespor da kupada süpriz yapanların arasına girdi. Deplasmanda Süper Lig ekibi Gençlerbirliği`ni 1-0 Aydın ekibi Nazilli Belediyespor 5. tura yükseldi.

Tarsus, Çaykur Rize`yi evinde yıkmıştı

Ziraat Türkiye Kupası`nın bir önceki turunda ise 2. Lig temsilcisi Tarsus İdmanyurdu, Süper Lig takımı Çaykur Rizespor`u elemişti. Tarsus İdmanyurdu, 4. turda eşleştiği bir diğer Süper Lig ekibi Kayseri Erciyesspor karşısında da aynı başarıyı elde etmek istiyor


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30