ArtHan Galeri, Seden Erşen’in Martini Etkisi’ne ev sahipliği yapıyor.
ArtHan Galeri, İstanbul Karaköy’de yer alan tarihi Kurşunlu Han’da Seden Erşen’in Martini Etkisi’ne ev sahipliği yapıyor.
ArtHan Galeri, İstanbul Karaköy’de yer alan tarihi Kurşunlu Han’da Seden Erşen’in Martini Etkisi’ne ev sahipliği yapıyor. Nuray Özler Yolcu küratörlüğünde gerçekleşen sergi, 4 Nisan – 25 Nisan 2026 tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor.
Sergi adını, dalgıçların derin sularda deneyimlediği ve basınç arttıkça algının değiştiği durumu tanımlayan “Martini Etkisi” kavramından alıyor. 30 metreden sonra inilen her 10 metrenin, bir kadeh martini içmiş gibi etki ettiği söylenir. Derinlik arttıkça gerçekliğin farklı bir yoğunluk kazandığı bu deneyim, sergide insanın bilinç katmanlarına yaptığı içsel yolculuğun metaforu olarak ele alınıyor. İnsan zihninin katmanlı yapısı, yüzeyde görünen düşünceler ile derinlerde saklı duygular, anılar ve içsel gerilimler arasındaki ilişki üzerinden sorgulanıyor.
Seden Erşen’in kendine özgü tekniğiyle ürettiği eserler, saydam katmanlar ve canlı renk geçişleri aracılığıyla izleyiciyi derinleşen bir algı deneyimine davet ediyor. Üst üste gelen şeffaf yapı, ışık ve çevresel yansımalarla sürekli değişen bir görsel etki yaratıyor. Bu yaklaşım, eserleri sabit bir görüntü olmaktan çıkararak izleyiciyle birlikte dönüşen dinamik bir deneyim alanına dönüştürüyor.
Sanatçının çalışmalarında yer alan denizanaları, sinir ağlarını andıran organik biçimler ve kozmik patlamaları çağrıştıran renk alanları; insan psikolojisinin akışkan, kırılgan ve dönüşen doğasına işaret ediyor. Görünüşte sakin olan bu canlı formlar, tıpkı bilinçdışı gibi beklenmedik bir yoğunluk barındırıyor.
Tarihi Kurşunlu Han’ın mimarisi içinde yer alan ArtHan Galeri’de gerçekleşecek Martini Etkisi, izleyiciyi yalnızca eserleri izlemeye davet etmekle kalmıyor, sınırların netliğini yitirdiği bilincin farklı katmanları üzerinde düşünmeye alan açıyor…
Seden Erşen İstanbul’da doğdu. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Çalışmaları Contemporary İstanbul, Step İstanbul ve Artweeks gibi çağdaş sanat fuarlarında yer aldı. Sanatçı üretimlerini İstanbul Karaköy’deki atölyesinde sürdürmektedir.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
-
1
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
2
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
3
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
4
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
5
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
6
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
7
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
8
ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
-
9
ABB’DEN GENÇLERE ÜCRETSİZ MÜZİK STÜDYOSU DESTEĞİ
-
10
Aliağalı Özel Sporcular Türkiye Finallerinde
-
11
Mardin TSO’nun liderliğinde ‘MARLOM Projesi’
-
BIST 100
15945,77%-1,11
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,34% 0,06
-
GRAM ALTIN
6349,03% -1,15
-
Ç. ALTIN
10592,95% -3,28



