ARTUKLU BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT ÇUHADAR`DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMA

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Mardin`in Merkez ilçesi Artuklu Belediye Başkanlığı için 3`lü yönetim konseyi ile bağımsız aday olan İsimlerden Murat Çuhadar,sosyal medya hesabından yaptığı ve yorumcular tarafından tepki çeken açıklaması ile Mardi

Mardin 6.12.2018 09:58:47 0
ARTUKLU BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT ÇUHADAR`DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMA

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Mardin'in Merkez ilçesi Artuklu Belediye Başkanlığı için  3'lü yönetim konseyi ile bağımsız aday olan İsimlerden Murat Çuhadar,sosyal medya hesabından yaptığı ve yorumcular tarafından tepki çeken açıklaması ile  Mardin'de gündem oluşturdu.

 

Murat Çuhadar'ın sosyal Medya hesabından yaptığı yazılı açıklama aynen şöyle;

 

 

''AK PARTİ ARTUKLU İŞKUR GİBİ ÇALIŞIYOR !!! PEKİ YA BÜYÜKŞEHİR ?


Seçimler yaklaşıyor ve Partilerin Aday adayları artık hızla ortaya çıkmaya başladı. Bilindiği üzere ilk adaylık açıklamasını yapan benim. Ama özellikle bugün Mardin’de seçim heyecanı start verdi ama Mardin’in genelinde değil. Herkes ne hikmetse Artuklu adayı olarak girişimde bulundu. Tabiki herkese muvafakat dilerim.

 

Aralarında benimde çok takdir ettiğim sevdiğim saydığım güvendiğim isimler vardır ama bu yoğunluk iyi değildir. Mardin’in siyasi bir edebi ve duruşu vardı eskiden ama görüyorumki şimdilerde bu durum değişmiş. Eskiden bir adayım demeye utanırdı, beklerdi ki halk teveccüh etsin ama şimdi öyle değil, şimdi kişi vizyonuna, deneyimine, bilgi ve becerisine bakmadan sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte poz verdiği resmi yeterli görerek aday olabiliyor MAŞALLAH. Artuklu resmen işkur gibi kayıt almaya başladı. Peki büyükşehir ne olacak ? Peki Hdp faktörünün karşısında nasıl mücadele edilecek ? Peki kalkınma ve dayanışma politikası nasıl şekil alacak ? ortalama 30 aday adayının olması bekleniyor ama bir aday belirlenecek, peki adaylık alamayanlar sahiden o partide samimiyetle mücadele edecekmi ? birde klavye delikanlılığı yapan şarlatanlar çıkmış piyasaya sosyal medyada, hayatları boyunca kendilerine ailelerine zerre katkı sağlamayı becerememiş, herhangi bir baltaya sap olamamış, onu bunu söğüşlemekten başka yeteneği olmayan, bırakın toplumu, kendi aileleri içinde ot kadar saygınlığı olmayan ve sırf birilerine yalakalık yapma adına sahte kabadayılığa bürünmüş cahil ve ahlaksız insan müsveddeleri sözüm ona şehre siyasi ayar vermeye çalışıp özellikle facebook ta isimsiz yada sahte isimli sayfalarla safsata yayan insan türleri türedi.

 

Bu günlerde Mardin Valisi Sayın Mustafa YAMAN hakkında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına dair söylenti yaymaya başladılar ve maalesef buna inanan insanlarında bu tuzağa düşerek sosyal medyada iyi yada kötü yorum yaptıklarını gördüm. Mardin tarihinde ilk defa bir vali bu kadar hedef alınıp yıpratılmaya çalışılıyor. Bu doğru bir şey değildir. Sayın vali Mardin yapısını, dokusunu, duruşunu bilecek bir ferasete sahip çok zeki bir adamdır. Onun üstlendiği görevin sadece Valilik görevi olmadığını, bunun yanı sıra o kadar zor bir şehirde Büyükşehir Belediye Başkanlığınıda sürdürdüğünü unutmamak gerekiyor. Onun da seveni olduğu kadar sevmeyenide var ve hatta seveniymiş gibi gözüküpte aslında sevmeyenininde olduğunu geçtiğimiz günlerde kızının düğünündeki fotoğraflarda gördük.

 

Sayın valinin kulak fısıldayıcısı olabilir ve muhtemelen birileri fısıldamıştırki bana karşı çokta sempati duymuyor, sorun değil ben kendisinin devlet görevindeki bana göre başarısına azmine duruşuna uyguladığı sosyal politikanın doğruluğuna, otorite gücünün yüksekliğine ve hepsinden önemlisi cesaretine saygım ve inancım sonsuzdur. Böyle bir zeka Mardin için ve hatta Türkiye için bir güzelliktir belkide şanstır ama Mardin’de siyaset yapması bence doğru olmaz ve başarılı olamaz. Nedenini ancak bu kararı verdiğinde görür, çünkü Mardin’i en iyi bilenlerden birisi benim hemde tüm yönleriyle. Ben derim ki vatandaşlarımız safsata haberlere uyupta saçma sapan düşüncelere girmesinler ve sayın vali’yi yıpratmanın sadece hain odaklara faydası olacağını unutmasınlar.

 

Amacımız Artuklu olmamalı. Amacımız Mardin olmalı, bütünüyle mardin olmalı, herşeymizle ortaya çıkmalı ve Mardin’i başta HDP olmak üzere ayrıca diğer tüm terör unsurlarından, başta cemaat uzantılarından kurtarmak ve halkın güvenliğini ve refahını korumak olmalı. Büyükşehir Belediyesi için aday çıkmamış olması beni hakaten düşündürüyor, Büyükşehir Belediyesi için ortaya çıkacak yığınla güçlü ve tertemiz isimlerimiz var, bu isimler Türk Kürt Arap Süryani demeden, insana insan gözüyle bakan yiğit yürekli güçlü ve deneyimli isimlerdir. Halka para dağıtmak suretiyle rant hazırlığı yapan isimlerden uzak durulması ve o pis yüreklileri bu arenada barındırmamak geekiyor. Güçleri yetiyorsa projeleriyle, azimleriyle, yürekleriyle ortaya çıkıp erkek gibi mücadele etsinler halk yararına yoksa halkın zayıf ekonomi duygularına pranga vurmak ancak kahpe yüreklilerin işidir ve başka yeteneği ve becerisi olmadığı için parayla adam olma çabasıdır. Dediğim gibi parti ismi önemli değil ama aday ismi bu seçim çok önemlidir. Ben Arkadaşlarımla oluşturduğum konseptte Artuklu’yu alacağım Allah’ın izniyle. Ama benim davam sadece Artuklu değildir. Benim davam Türkiye’dir. Hepimiz mutlu, hepimiz güçlü ve hepimiz birlik içinde yaşayalım diyedir tüm çabam. Şimdi çağrıma geliyorum. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yüreği Mardin ve Türkiye için çarpan herkesin o görevde olmak için mücadele etme hakkı vardır ve buna Mustafa Yaman’da dahildir. Önemli olan Mardin’li olmak değildir ama Mardin’liler bu kutlu davaya baş koymazsa o zaman en büyük çağrıyı Sayın Mustafa Yaman’a ben yaparım çünkü Mardin’in bir daha ideolojik çabalı yönetime takati kalmamıştır.

 

Bundan hareketle yiğit ve yürekli yapılarından şüphe duymadığım, toplumsal takdir ve saygınlık kazanmış, sosyal lider olma özelliği olan, deneyimli, tecrübeli ve vizyon sahibi olan SüleymanBölünmez, İbrahim Biter,Doğan Bekin, Süleyman Çelik, A.Vejdi Kahraman, Aziz Sancar, Zeynel Abidin erdem, Kemal Nehrozoğlu, Yener Ensari ve Murat Bayar gibi isimlere büyük görev sorumluluk ve vazife düşmektedir. Her ne olursa olsun bu ve buna benzer halkın adamları göreve kolları sıvamalıdır. Şimdi kavga yada dövüş zamanı değildir. Toplumumuzun ve ülkemizin geleceğinin bu kavgalara çekişmelere tahammülü yoktur. Ne Mardin’i, ne de Türkiye’yi ötekileştiren insanlar yönetemez ve yönetmemeli. Bu ülkeyi bir takım vakıflar, bir takım cemaatler, bir takım radikal ideoloji neferleri, terör yandaşları, halk düşmanları yönetemez ve yönetmemeli. Bu ülkeyi her rengi ve her dili ve her dini hoş gören, bağrına basan kişiler yönetmeli. BİZ BİRLİKTE GÜZELİZ ve bu güzelliği bozmak resmen bir terördür ve TERÖRE HAYIR diyoruz.

 

Az bir süre var seçime ama aşmamız gereken çok yolumuz var. Ne Nihat Eri ve Vali sorunu. Ne diğer kişiler arasındaki sorun sürmemeli ve sürdürülmemelidir. Biz barış huzur ve birlikte Mardin istiyoruz. Ben şahsen sayın Vali’yi inanın bana canım gibi severim çünkü 15 Temmuz’da gönlümüzü ferahlattı ama diğer saydığım toplum önderlerimizide canımdan öte seviyorum. Aslında hepimiz birbirimize sevgimizi sunsak ve yarınımız güneşli olsa.

 

Seni Seviyorum MARDİN.''

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36