ARTUKLU HABER`DEN TÜRKİYE GENELİNDEKİ STK`LARA ÇAĞRI

Artuklu Haber İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç,Türkiye genelinde faaliyet yürüten ve bugüne kadar önemli çalışmalara imza atan Mardin STK`lara seslenerek,Ortak Proje hazırlanarak,Mardin`e ve Mardin Turizmine ortak katkı sağlanması

Mardin 1.12.2015 12:17:18 0
ARTUKLU HABER`DEN TÜRKİYE GENELİNDEKİ STK`LARA ÇAĞRI

Artuklu Haber İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç,Türkiye genelinde faaliyet yürüten ve bugüne kadar önemli çalışmalara imza atan Mardin STK'lara   seslenerek,Ortak Proje hazırlanarak,Mardin'e ve Mardin Turizmine ortak katkı sağlanmasını istedi.

.6-7 Ekim olaylarından sonra Turizm rezervasyonlarının iptali ile başlayan ve Çözüm sürecinin askıya alınması  sonrasında Mardin'de yaşanan olaylardan sonra birçok oteldeki rezervasyonlar iptal edilip ertelenirken,İptaller dolayısıyla hem Turizm işletmeleri hem de esnaf kan ağlıyor.
Bölgede artan terör olayları sonrasında Mardin'de kazaziye, telkari ve bakırcılık gibi el sanatları sektörü başta olmak üzere esnafa ağır darbe vurdu. Terör örgütünün gerçekleştirdiği yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemler, Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında turizmde canlanmanın yaşandığı Mardin'de turizme büyük zarar verdi. Söz konusu olaylar nedeniyle geçmiş yıllarda turizm sezonunda rezervasyonların yüzde 100 doluluğa ulaştığı Mardin'deki otellerin doluluk oranı yüzde 80 azaldı.

Artuklu Haber olarak Tüm yurt genelinde faaliyet yürüten STK'lara çağrıda bulunarak,Güçbirliği  ve İş birliği yaparak Barış'ın yeniden bölgede tesis edilmesi için girişimlerde bulunulmasını ve kamu oyu yaratılması için Ortak Projeler geliştirilmesi ve çözüm için etkili çalışma başlatılması zamanının çoktan gelip geçtiğini hatırlatarak,Turizm sezonu başlamadan Bölgede barış'ın hayata geçirilmesi konusunda herkesin insan üstü  çaba göstermesi gerektiğini hatırlattı.

Tüm STK'ların  ayrı ayrı çalışmalar yürüttüklerini bildiğini ancak bunun  yeterli olmadığının ortaya çıktığını belirten Ortaç,Türkiye genelinde faaliyet yürüten ve  bugüne  kadar çok etkili çalışmalara imza atan Mardin STK'larının ortak çalışma yürüterek iş birliği içerisinde hareket ederek,Çözüm üretmelerinin daha etkili sonuç alınmasını sağlayacağını ifade etti.

Mardin Valiliğinin Organizasyonunda gerçekleştirilecek,Çalıştay veya benzeri .çalışmaların kısa sürede sonuç alınmasını ve İşbirliğinin başlangıç oluşturacağını,bunun için de zaman geçirilmeden çalışma başlatılmasının gerekliğine dakkat çekti

 

 

ARTUKLU HABER -ÖZEL


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04