ARTUKLU İLÇESİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN YOLLAR ASFALTLANIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Artuklu Belediyesi tarafından yürütülen Cadde ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Mardin 8.11.2017 11:08:16 0
 ARTUKLU İLÇESİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN YOLLAR ASFALTLANIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Artuklu Belediyesi tarafından yürütülen Cadde ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

 

Artuklu Kaymakamı ve Artuklu Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, doğalgazın Mardin’e gelmesiyle birlikte hatların çekilmesi için yapılacak kazı çalışmalarını fırsat bilerek projeye maddi ve manevi katkılar sunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’la birlikte Tedaş ve Marsu gibi firmaların eş zamanlı olarak bölgeye girmeleri için yoğun bir çaba sarf etti.

 

Projeyi ilk etapta Yenişehir Mahallesinde doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı 10 km’lik alanda gerçekleştirmek için, bütün alt yapı ve üst yapı kuruluşları kolları sıvadı.  Tedaşın elektrik hatlarını yer altına almasının ardında, Marsu alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladı ve  doğalgaz hatları çekildi.  Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgeye girerek yol yapım çalışmalarına başladı.

 

Asfalt dökümüne başlayan Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından, aydınlatma, peyzaj, yeşillendirme ve kaldırım yenileme gibi üst yapı faaliyetlerine başlayacak.

 

Konu hakkında bilgi veren Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk;   Çevreye ve yerel değerlere saygılı çalışmalar yapıldığını vurgulayarak “ Bu proje Artuklu İlçemizde hedeflediğimiz noktaya giden yolda önemli bir basamaktı. Alt yapı ve üst yapı problemlerini tamamen ortadan kaldıracak projeyi hayata geçirebilmemiz için maddi ve manevi konularda bizleri cesaretlendiren Sayın Valimiz/Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman, projenin her aşamasında yanımızda oldu. Trafiğin akışını ve yaya geçişlerini olumsuz etkilememek için Doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı tüm bölgelere sırasıyla girecek olan ekiplerimizin özverisi ve gayretiyle Artuklu yepyeni bir çehre kazanacak “ şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46