ARTUKLU İLÇESİNDE BEKÇİLER GÖREVE BAŞLADI

Mardin`de Bekçiler, 4 haftalık eğitimin ardından sertifikalarını alarak yemin etti. yemin töreninin ardından görevlerine başladı.

28.08.2016 20:29:17 0
ARTUKLU İLÇESİNDE BEKÇİLER GÖREVE BAŞLADI
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere alınan 230 çarşı ve mahalle bekçi adayı mevzuat, mesleki, silah ve ateş konularında aldıkları 4 haftalık eğitimin ardından sertifikalarını alarak yemin etti.
 
 
Polis Evi'nde düzenlenen sertifika ve yemin törenine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz ile bekçi adayları katıldı.
 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Emniyet Müdürü Pekcan, “Bugün burada eğitimini başarı ile tamamlayarak teşkilatımıza katılmaya hak kazanan 230 çarşı ve mahalle bekçi adayımızın yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz.
 
 
Teşkilatımızın bir ferdi olmayı onur duyarak taşımanız dileğiyle, hepinize meslektaşlarınızla dayanışma içinde geçireceğiniz aydınlık yarınlar diliyorum. Aramıza hoş geldiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.
Vali Yaman ise, yeni görevlerinde çarşı ve mahalle bekçilerine başarılar diledi. Bekçilere seslenen Vali Yaman, “Kardeşlik şehri olarak adlandırılan Mardin'imizde bu kardeşliğin korunması için anayasamız ve kanunlar içerisinde hizmet vereceğinizden hiç kuşkum yoktur. Suç ve suçlu ile mücadele ederken çekinmeden verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğinizden inancımız tamdır” diye konuştu.
 
 
Konuşmaların tamamlanmasından sonra 230 genç bekçiye sertifikaları Vali Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Emniyet Müdürü Pekcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz tarafından dağıtıldı.
 
 
 
Bekçiler, yemin töreninin ardından görevlerine başladı.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI*MARDİN

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07