ARTUKLU İLÇESİNE ??SEYİR TERASI??TADINDA PARK

Artuklu Belediyesi, İstanbul Avcılar Belediyesi ile birlikte yeni bir park alanını daha kente kazandırıyor. Kentin ?Seyir Terası? olma özelliğini taşıyacak park alanı 2 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor.

Mardin 5.03.2016 15:06:51 0
ARTUKLU İLÇESİNE ??SEYİR TERASI??TADINDA PARK

Artuklu Belediyesi, İstanbul Avcılar Belediyesi ile birlikte yeni bir park alanını daha kente kazandırıyor. Kentin “Seyir Terası” olma özelliğini taşıyacak park alanı 2 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor.

 

Artuklu Belediyesi, katılımcılık anlayışıyla Trafo Mahallesi’nde yeni bir park alanını daha halkın hizmetine sunmak için İstanbul Avcılar Belediyesi’nin desteğiyle 2 bin 500 metrekare alan üzerinde parkın yapımını inşa edecek. Mahallede yapılacak olan park, kentin “Seyir Terası” olma özelliğini taşıyacak. Mahallenin sırtlarındaki tepede yer alacak olan park, hem Mezopotamya ovasına bakacak hem de Mardin’in sıra dağlarını görebilecek.

Belediyenin sorumluluğundaki Trafo Mahallesi’nde bulunan park alanı ile ilgili gerekli fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra park alanı ile ilgili detaylı proje hazırlandı. Hazırlanan proje doğrultusunda, park alanında drenaj hattı döşemesi, su deposu için alan oluşturulması, park alanı çevresinde yapılacak kaldırımlar engelli yurttaşların kolaylıkla kullanabileceği tarzda oluşturulacak. Park alanı içerisinde ise modern çocuk oyun grupları, dekoratif taşlardan oluşan zemin döşemesi, modern aydınlatma grupları, oturma birimleri bank ve kamelya, çöp kovaları, çim tesisi, otomatik sulama sistemi, yetişkin bitkisel donatı malzemeleri, fitness spor aletleri, basketbol ve futbol sahaları yer alacak.

Avcılar Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları Gülten Yarbasın ve Adnan Akgül’ün de aralarında bulunduğu Avcılar Rumeli Balkan Türkleri Derneği üyesi 80’e yakın kadın, Trafo Mahallesi’nde yapılacak olan park alanını ziyaret etti. Park alanında Artuklu Belediye Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan tarafından karşılanan Avcılar Belediye yetkilileri ve dernek üyeleri, park yapılacak alanda birlikte incelemelerde bulundu. Konu hakkında bilgi veren eş başkanlar, yapılacak parkın yapımını üstlenen Avcılar Belediyesi’ne teşekkür etti. Eş başkanlar, park ismine Avcılar Belediye başkanı ve dernek ismini vermek istediklerini belirterek, parkın yapımına vesile olan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Park alanında yapılan incelemelerden sonra, mahallenin tek parkı ve kentin “Seyir Terası” konumunu taşıyan parkın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07