ARTUKLU KAYMAKAMI ÖZTÜRK`TEN ``BERAT KANDİLİ``MESAJI

Artuklu ilçesi Kaymakamı Şakir Öner ÖZTÜRK`ten "Berat Kandili" Mesajı

Mardin 21.05.2016 11:43:51 0
ARTUKLU KAYMAKAMI ÖZTÜRK`TEN ``BERAT KANDİLİ``MESAJI
Artuklu ilçesi Kaymakamı Şakir Öner ÖZTÜRK'ten "Berat Kandili" Mesajı
 
Kaymakam Öztürk Mesajında şunları söyledi:
 
''Cenabı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.
Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.
Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, aynı zamanda kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.
Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz ve ilçemiz olmak üzere tüm İslâm âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek gecenin özellikle şer odakları tarafından ülkemizin de içine çekilmek istendiği aşikar olan ve yakın coğrafyamızda uyandırılmak istenen fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından teberra etmemize vesile olmasını; İslâm dünyası olarak barış, huzur ve güven içerisinde arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.''Dedi
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04