ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ`NE SEMPOZYUM TEPKİSİ ARTARAK SÜRÜYOR!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından organize edilen, Mısırlı yazar, müfessir ve düşünce adamı Seyyid Kutub?u konu alan ?Şehadetinin 50. Yılında Seyyid Kutub Uluslararası Sempozyumu?nun Mardin`de gerçekleştirilmemesine ,tepkiler artarak sürüyor.

Mardin 6.10.2016 07:02:54 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ`NE  SEMPOZYUM TEPKİSİ ARTARAK SÜRÜYOR!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından organize edilen, Mısırlı yazar, müfessir ve düşünce adamı Seyyid Kutub’u konu alan “Şehadetinin 50. Yılında Seyyid Kutub Uluslararası Sempozyumu”nun Mardin'de gerçekleştirilmemesine  ,tepkiler artarak sürüyor. 

 

Mardin Gelişim ve Değişim Derneği Başkanı Mehmet Sıraç Ballı'da yaptığı yazılı açıklama ile Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından  organize edilen, Mısırlı yazar, müfessir ve düşünce adamı Seyyid Kutub'u konu alan "Şehadetinin 50. Yılında Seyyid Kutub Uluslararası Sempozyumu"nun İstanbul’da yapılmasını şiddetle kınıyoruz”  dedi.

 

Mardin Gelişim ve Değişim Derneği Başkanı Mehmet Sıraç Ballı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Birçok medeniyetlere  ev sahipliği yapmış tarihin, kültürün, edebiyatın, sanatın, mimarın şehri Mardin   en önemli dönemini Artuklu Türklerinin 350 yıl hüküm sürdüğü 12.yy ile 15.yy ları arasında yaşamıştır. Bu dönemde ilim,irfan kültür, sanat ve mimari zirveye ulaşmıştır. Tarih bu dönemi hayırla, övgüyle ve rahmetle anmaktadır.

 

Tarihte bir dönem daha aynı başarı, aynı hayır duaları ve övgüyle anılmasını isteriz. Bu nedenle En son istanbul'da,Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından  organize edilen, Mısırlı yazar, müfessir ve düşünce adamı Seyyid Kutub'u konu alan "Şehadetinin 50. Yılında Seyyid Kutub Uluslararası Sempozyumu"nun İstanbul’da yapılmasını şiddetle kınıyoruz”  Sempozyumun Mardin de yapılmamasının izahı bile yoktur. Mardine getirisi çok büyük olacaktı, Mardin salonlarıyla, otelleriyle ve Esnafıyla 10 Sempozyumu kaldıracak durumdadır vede güvenliği ile istanbul'dan  kat kat daha güvenlidir.

 

            Bugün herkes görmekte bilmektedir ki, hoşgörülüğün ve Tahammülsüzlüğün hakim olduğu bir dünyada huzurdan, birlik beraberlikten söz etmek mümkün değildir. Her fırsatta yetkili ağızların da sık sık belirtikleri ve duyduğumuz gibi “FARKLILIĞIMIZ BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR. FARKLILIK AYRILIĞIN, BÖLÜNMENİN  DEĞİL; BİRLİK VE BERABERLİĞİN İFADESİDİR.”   Bu anlayış özellikle Bölgemizde Hakim kılınması için hepimiz iş birliği içerisinde olmak zorundayız.  

Gün, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür.

Gün, kucaklaşma günüdür.

Gün, Kardeşlik günüdür.

Gün, karanlıktan aydınlığa çıkma günüdür.

            Yunus Emre'nin Dediği gibi, Kırma dostun kalbini; Onaracak ustası yok. Soldurma gönül çiçeğini; Sulamaya ibrik yok..

Saygılarımla''Açıklamasında bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00