ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN ANKARA ÇIKARTMASI

Artuklu Üniversitesi,MAREV Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mardin Kültür Evi Konferans salonunda Tanıtım Etkinliği düzenledi.

25.03.2016 20:29:42 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN ANKARA ÇIKARTMASI

Artuklu Üniversitesi,MAREV  Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mardin Kültür Evi Konferans salonunda Tanıtım Etkinliği düzenledi.

MAREV Ankara Kültür Evinde gerçekleşen ve MARSEV''in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Artuklu Üniversitesi Tanıtım Etkinliğine Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu,MAREV Ankara Başkanı ve Eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy,Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Ak Parti Mardin İl Başkanı M.Ali Dündar,MARSEV Genel Sekreterei Emekli General Yavuz Ölçen,MAREV Yönetim Kurulu üyeleri,Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt,Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakçe,Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ,,Sümerbank Genel Müdürü Sezai Ensari ve Çeşitli okullardan gelen Lise son sınıf Öğrencileri ile Öğretmenleri katıldı.

Gelen katılımcılara,Mardin'in ünlü Badem Şekeri ile Artuklu Üniversitesini tanıtan Bröşürlerin dağıtıldığı Programa ilgi çok yoğun oldu.

Tanıtım Etkinliği 1 Dakikalık saygı duruşu ve  İstiklal marşının okunmasının ardından,Mardin'i tanıtan bir film gösterisi ie Başladı,Daha sonra Artuklu Üniversitesi Tanıtım Filminin gösterimi ile devam eden Tanıtım Etkinliği  Programında  Kısa bir konuşma tapan MARSEV Vakfı Başkanı Kemal Nehrozoğlu,MAERSEV ve MAREV Vakıfları hakkında konukları bilgilendirerek,Vakıf  çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Konuşmak üzere Kürsüye Gelen Artuklu Üniversitesi Rektöeü Ajmet Ağırakça,Yaptığı Konuşmada,Artuklu Üniversitesi ve Mardin Hakkında bilgi vererek,Mardin'de Çok dilli bir yaşam olduğunu belirterek,Artuklu Üniversitesini tercih edecek öğrencilerin istemeleri halinde en az 3 dili konuşabilecek duruma gelebeileceklerini ifade ederek,Mardin Artuklu Üniversitesinin  Geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Rektör Prof.Dr. Ahmet Ağırakça,konuşmasında ayrıca bir Müjde vererek,YÖK Tarafından ve Üniversite Senatosu tarafından onaylanan ve Türkiyede bir ilk olacak ''Diller ve Medeniyetler'' Fakültesinin kurularak,bu Fakültede 8 Dilin eğitiminin verileceği bu Fakülte mezunlarının Dış İşleri Bakanlığında görev alabilecek durumda donanımlı olacaklarını,Kurulacak Bu Fakültenin Türkiye'de bir ilk olacağını müjdeledi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programında yaptığı konuşmada, bu üniversitenin fark oluşturan çalışmalar yaptığını anlattı.

"Yaşayan Diller Enstitüsü ile beraber Arap, Kürt, Süryani dilleri üzerine verilen lisans eğitimleri, Artuklu Üniversitesinin yeni Türkiye anlayışına uygun atılımlarıdır"  ifadesini kullanan Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: "Millî Eğitim Bakanlığı olarak, eğitim sistemimizde, öğrencilere şehirlerin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtma konusunda zaafımız olduğunu görerek, önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli ´şehir kültürü´ dersleri vermeye başlıyoruz. Mardin´in böyle bir ders için ne büyük bir potansiyel taşıdığını, böyle bir dersi koymakla ne iyi ettiğimizi ve Mardin´in bunun nasıl hakkını vereceğini Mardin tanıtım filmi görüntülerini izlerken bir kere daha gördüm."

Yaşayan diller enstitüsü mezunlarına kadro müjdesi

Küçük bir müjde vermek istediğini dile getiren Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle yaşayan diller enstitüsünden mezun olan ve Kürtçe, Zazaki öğretmenliği eğitimi almış olan öğrencilere kadro vermeye başlamıştık, bu yıl da verdik. Şimdi göreve başlamayan, müracaat etmeyen öğretmen adaylarından elimizde 25 kadro vardı. 25 kadroyu da inşallah yine bugünlerde Mardin Artuklu Üniversitesi mezunları başta olmak üzere, bu bölümlerden mezun olanlara yönelik bir kadro olarak sunduk."

"Uluslararası ilişkiler, farklı alanlarda akademisyenlikle üniversiteye girmek isteyenler için Mardin Artuklu Üniversitesi tam size göre" ifadesini kullanan Bakan Avcı, öğrencilere şu sözlerle seslendi: "Ben sizin yaşınızda olsaydım, üniversiteye hazırlanıyor olsaydım, tercihlerimin arasına mutlaka Mardin Artuklu Üniversitesini yerleştirirdim. Bir defa sadece üniversite eğitimi almış olmayacaksınız, böyle bir şehirde büyük bir tarih ve kültür eğitimi de alacaksınız. Yanında bedavadan bir, iki dil öğrenme şansınız da var. Sadece Mardin´de üniversite öğrenimi görüyor olmaktan ötürü Kürtçeyi, Arapçayı ve Süryaniceyi aynı zamanda eğitiminizin bir parçası gibi edinme şansınız olacak."

Bakan Avcı, etkinliğe katılan lise öğrencilerine de üniversite hayatlarında başarılar diledi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04