ARTUKLU`YA ALTERNATİF BİR YOL DAHA...

Artuklu Belediyesi, Gül ve Yenişehir mahallelerini birbirine bağlayacak olan alternatif yeni bir ulaşım yolu daha açtı.

Mardin 19.05.2016 16:08:48 0
ARTUKLU`YA ALTERNATİF BİR YOL  DAHA...

Artuklu Belediyesi, Gül ve Yenişehir mahallelerini birbirine bağlayacak olan alternatif yeni bir ulaşım yolu daha açtı.

Artuklu Belediyesi’nin ilçe merkezinin trafiğini rahatlatmak için başlattığı alternatif yol açma ve yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Artuklu ilçesinin Gül Mahallesi’ne çıkan tek ulaşım yoluna alternatif yeni bir ulaşım yolu daha geliyor. Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gerekli fizibilite çalışmalarının ardından Gül Mahallesi’ne çıkacak olan yeni ulaşım yolunda çalışmalara başladı. Belediye, mahalleye çıkacak olan alternatif yol için Mardin-Midyat karayolu üzerinden başlayarak Mardin Kalesi arkasından Gül Mahallesi’ne yeni yol açtı. Açılan yeni yol ile mahalleye gidecek olan bu yoldan ulaşım daha kolay sağlanması planlandı. Belediye iş makinelerinin yol açma çalışmalarının ardından yola 7000 bin metrekarenin üzerinde kilitli parke taşı döşedi.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte yurttaşlar, bu yolu kullanarak Yenişehir Mahallesi’nden Gül Mahallesi’ne çıkabilecek, buradan da direk Mardin Diş Hastahanesi’ne ara yollara sapmadan gidebilecek.

Son aşamasına gelen yol çalışmalarını yerinde denetleyen Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mayıs ayı içerisinde yolun düzenlemesinin tamamlanmış olacağını söyledi. Bozan, ilçelerinde alternatif yol açma ve yapım çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64