Artuklu Belediye Başkanı Amak, Bayram Öncesi Esnaf Denetimlerine Katıldı

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, Zabıta ekiplerinin bayram öncesi esnaf denetimlerine katıldı.

Mardin 14.06.2024 20:39:00 0
Artuklu Belediye Başkanı Amak, Bayram Öncesi Esnaf Denetimlerine Katıldı

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, Zabıta ekiplerinin bayram öncesi esnaf denetimlerine katıldı.

Özellikle Kafe, Lokanta ve Eğlence mekanlarının denetimine eşlik eden Eş Başkan Amak, işletmelerin fiyat menülerini de tek tek kontrol etti.

Eş Başkan Amak, denetimlerde esnaflara özellikle Yüksek Fiyat, Hijyen Yüksek Sesli Müzik ve Personel davranışları konularında esnaflara uyarılarda bulundu.

Mardin Turizminin Sürdürülebilirliğinin olması için özellikle kentte hizmet veren esnafların bundan sonra daha çok dikkat etmeleri gereken hususların olduğunu ifade eden Eş Başkan Amak, işyerlerinin bundan sonra daha sıkı bir denetime tabi tutulacağını ifade etti.

Eş Başkan Amak, esnafların 3 yıl yada 5 yıla göre değil, önümüzdeki 100 yıla göre hareket ederek dedelerimizden kalan mirasın, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

 

“BELEDİYEMİZ BAYRAM SÜRESİNCE ÖZEL MESAİ YAPACAK”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eş Başkan Amak, şunları söyledi;

“Değerli Mardin esnafı, kentimizi ziyaret edecek olan misafirler ve kıymetli hemşehrilerimiz; Artuklu Belediyesi olarak, Mardin'in tarihi ve kültürel değerlerini en iyi şekilde temsil etmek amacıyla kent esnafımızı bayram öncesi ziyaret etmiş bulunmaktayız. Bu ziyaret kapsamında, tüm esnaflarımızdan turistlerimize ve Mardin halkına yönelik daha sağlıklı ve dikkatli hizmet vermeleri hususunda çeşitli uyarılarımız olmuştur. Öncelikli olarak, adil ve erişilebilir bir fiyat politikası uygulamaları, özellikle turistlere karşı daha nazik olmaları, işletmelerini ve hizmet verdikleri alanları temiz tutmaları, müzikli işletmelerin ses desibeli konusunda çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde hassasiyet göstermeleri hususlarında esnaflarımızdan özen beklemekteyiz. Ayrıca, Kurban Bayramı'nın ikinci günü itibariyle restoran, lokanta ve ekmek fırınlarının hizmet vermeleri konusunda esnaflarımızla anlaşılmıştır. Bu sayede, bayram tatilinde kentimizi tercih eden turistlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri sağlanacaktır. Esnaflarımızın kentimizi en güzel şekilde temsil edeceğinden emin olmakla birlikte, olası bir şikayet veya rahatsızlık durumunda belediyemiz, bayram süresince özel mesai uygulayarak, turistlerimizin ve hemşerilerimizin daha güzel hizmet alması için yasalar çerçevesinde gerekli tüm yaptırımları uygulayacaktır. Tüm esnafımıza ve halkımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram dileriz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU


38.7° / 23.1°
  • BIST 100

    10588,93%0,97
  • DOLAR

    32,84% 0,10
  • EURO

    35,30% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2452,19% 1,14
  • Ç. ALTIN

    3967,38% 0,30