Tarih: 25.10.2024 13:18

ARTUKLU BELEDİYE BAŞKANINDAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE ZİYARET!

Facebook Twitter Linked-in

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, Mardin Tekstil Sanayicileri Derneğini ziyaret etti.

 

Meclis Üyeleriyle Birlikte, Dernek Başkanı Ahmet Azun ve yönetimiyle bir araya gelen Eş Başkan Amak, kırsal ve merkez mahallelerde yapılması planlanan projelerle ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Eş Başkan Amak, Nüfusun yoğun olduğu bazı Kırsal Mahalleler için iş alanları kurmak için bir proje hazırlığında olduğunu ve bunun için iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Eş Başkan Amak, proje ile ilgili önümüzdeki günlerde pilot mahalle olarak seçilecek bir mahalle için sahada ön incelemelerde bulunacaklarını ifade etti.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Eş Başkan Amak, şunları söyledi;

 

“Artuklu Belediyesi yönetimine geldiğimiz günden bu yana, özellikle kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için yeni proje geliştirme ve Arge çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bir diğer taraftan da nüfus yoğunluğunun fazla olduğu kırsal mahallelerimizde tekstil üzerine yeni iş alanlarını kurmak gibi bir projemiz de var. Bugün bu proje ile ilgili de zaten işin uzmanları olan Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği yönetimiyle bir araya geldik. Kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk. Kendileri de sağolsun, projemize olumlu bakıyorlar. Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği ile birlikte bu projede iş birliği yapacağız. Şuan kapsamlı bir proje hazırlığımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili, Önümüzdeki günlerde pilot bölge olarak seçeceğimiz Mahallelerimizde sahada incelemeler yapacağız. Bu proje sayesinde Şehirden Kırsala Göçü sağlamış olacağız. Yani artık kırsaldaki gençlerimiz, geçimlerini sağlamak için şehirlere göç etmek zorunda kalmayacak. Kendi mahallesinde, iş sahibi olma imkanı yakalamış olacak. Yapacağımız saha ve Arge çalışmaları sonra en kısa sürede bu projeyi hayata geçirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Buna benzer diğer projelerimizi de birer birer hayata geçirmek için elimizden gelen tüm çaba ve mesaiyi içerisindeyiz. Halkımız herşeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bunun için hummalı bir çalışma içerisindeyiz.”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —