ARTUKLU BELEDİYESİNDEN CEZAEVİNE BAYRAM HEDİYESİ

Ramazan Bayramı öncesi 2 bin 500 kişiye elbise dağıtılıyor

Mardin 24.07.2014 15:25:29 0
ARTUKLU BELEDİYESİNDEN CEZAEVİNE BAYRAM HEDİYESİ

Artukulu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi 2 bin 500 kişiye elbise dağıtacaklarını belirterek, Mardin Cezaevi’nde bulunan biri bebek 38 kadın tutuklu ve hükümlüye de elbise gönderdiklerini söyledi. 

Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkı içerisindeki binada ihtiyaç sahipler için toplanan elbiseler, son bir ay içerisinde yaklaşık olarak 400’e yakın aileye ulaştırıldı. Ramazan Bayramı öncesi dolayısıyla tüm hazırlıkların tamamlandığı belediyenin elbise bankasında, 2 bin 500 kişi için elbise hazırlandı. Bugünden itibaren ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başlanan elbiselerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, elbise dağıtımı öncesinde çalışanlarla birlikte elbiseleri reyonlarına yerleştirdi. Bütün reyonları dolaşarak elbiseleri kontrol eden Bozan, burada yaptığı açıklamada, bir aydır Mardinli yurttaşların kendilerine gönderdikleri elbiseleri depoladıklarını ve bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyerek, son bir ay içerisinde yaklaşık olarak 400 ihtiyaç sahibi aileyi giydirdiklerini ifade etti. 

Bozan, birçok yoksul ve ihtiyaç sahibi yurttaşın ekonomik imkanları el vermediği için Ramazan Bayramı hazırlıklarını yapamadıklarını belirterek, bayram öncesi 2 bin 500 kişi için elbise hazırladıklarını ve dağıtımına bugünden itibaren başladıklarını söyledi. Bozan, her yaştan insanlar için elbiselerin hazır olduğunu dile getirerek, ihtiyaç sahiplerini giydirmek isteyen herkesin katkıda bulunabileceğini de sözlerine ekledi. Bozan, belediyenin burada bir köprü görevinde bulunduğunu da belirterek, katkıda bulunan herkese de teşekkür ettiklerini söyledi. 

Cezaevindeki kadınlara elbise gönderildi

Bozan, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan biri bebek olmak üzere 38 kadın tutuklu ve hükümlüye de bugün elbise ihtiyaçlarını karşılayacaklarını da belirterek, cezaevinde bugün kolilerle elbise gönderdiklerini kaydetti. Bozan, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin elbiselere ulaşması konusunda zorluklar çektiklerini bu yüzden kendilerine tutuklu ve hükümlü kadınlardan elbise talebi geldiğini dile getirerek, “Biz siyasi veya adli kadın tutuklu ve hükümlü ayrımı yapmıyoruz. İhtiyacı olan herkesin talebini karşılamak istiyoruz. Cezaevinden de adli kadın tutsakların taleplerini yerine getirmek için bugün cezaevine elbise göndereceğiz. Aynı zamanda annesiyle birlikte kalan bir bebekte var. O bebeğin de bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çocuk elbisesi göndereceğiz” dedi. 

Bozan’ın Karayolları Parkı’nda bulunan binadan ayrılmasından sonra yurttaşlara elbiseler dağıtılmaya başlandı.


``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00