ARTUKLU İLÇESİNİN SU SORUNU MASAYA YATIRILDI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş başkanlığında, merkez Artuklu ilçesinin içmesuyu sorununu ortadan kaldırmak için toplantı gerçekleştirildi.

Mardin 17.11.2020 13:00:00 0
ARTUKLU İLÇESİNİN SU SORUNU MASAYA YATIRILDI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş başkanlığında, merkez Artuklu ilçesinin içmesuyu sorununu ortadan kaldırmak için toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda, Artuklu ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla alternatif çözüm yollarının ele alındı. MARSU teknik ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde su rezervi bakımında zengin olduğu belirlenen noktalarda sondaj çalışmalarının başlatılmasına karar verildi.

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Demirtaş, “En büyük hedefimiz kentin içme suyu problemini bitirmek.” dedi.

  

Mardin’in içme suyu sorunu ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

 

“Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan altyapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürürken bir yandan da ilimizin su problemini ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Artuklu ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Beyazsu içme suyu ishale hattına alternatif çözüm yolları üzerinde çalışıyoruz. Artuklu ilçemizin su problemi çözülürse tüm ilimizin su problemi çözülür. Yaşanan su sorunu nedeniyle damlarda su depoları bulundurulması tarihi kentimize yakışmıyor bu kirliliği sonlandırmak için su problemini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Artuklu’da susuz bir yer kalmayacak.” 

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Demirtaş’ın içme suyu bakımında zengin olan rezervlerin bulunması için çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi.

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Mardin Su ve Kanalizasyon Genel İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak ve MARSU yetkilileri katıldı.

 

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABERAJANSI-MARDİN/ARTUKLU


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00