Artuklu SP Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Arkeoloji Bölümü ile Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi tarafından Mardin'in Kentsel Gelişim Sorunları ve Çözümleri” konulu panel düzenlendi. Panele akademisyenlerin yanı sıra, siyasi

Mardin 20.03.2014 14:19:25 0
Artuklu SP Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Arkeoloji Bölümü  ile Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi tarafından  “Mardin’in Kentsel Gelişim Sorunları ve Çözümleri” konulu panel düzenlendi. Panele  akademisyenlerin yanı sıra, siyasi partilerin belediye başkan adayları da konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Saadet Partisi adına konuşan Meclis Üyesi Adayı Yüksek Harita Mühendisi Yener Ensari, yönetimsel zaafiyetlerden ve eksikliklerden dolayı belediyenin yeterince hizmet üretemediğini ifade ederek,”İnsan odaklı, hizmet odaklı anlayış Milli Görüş belediyeciliğiyle başlamıştır.Hatta yerel yönetimleri Milli Görüş öncesi ve Milli Görüş sonrası diye ayırt edebiliriz.Yerel yönetimle ilgili; yeşil alanlardan imara, temizlikten altyapı ve üstyapı çalışmalarına kadar söylenecek çok eksiklikler var.Ama en temel sorun yönetimde yaşanan zaafiyettir.Hükümetin tüm desteğini arkasına almasına rağmen maalesef yeterince hizmet üretilememiştir.Artuklu hak ettiği, özlemini duyduğu hizmete Saadet Partisi ile kavuşacaktır.”dedi.

Seçim öncesinde Üniversite ile şehrin tüm ahalisi, idarecileri ve Mardin Büyükşehir ile Artuklu İlçesi Belediye Başkan adaylarını veya temsilcilerini bir araya getiren  platformda,şehrin tarihi dokusu,mimari değerleri ve yeni yerleşim alanlarındaki çarpık ve ranta dayalı kentleşmenin yaşama olumsuz etkileri dile getirildi.

Açılış konuşmasını, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Erkol’un yaptığı panelin ilk oturumunda,akademisyen ve alanında uzman konuşmalar yer aldı.

MAÜ Mimarlık Bölümü araştırma görevlisi Vedia Derda Gündüz, Kentsel Uygulamalar ve Gelişme problemleri,TMMOB ve İMO genel sekreteri Lokman Yaşar,Kent Mimarisi ve İmar Sorunları,MAÜ İİBF İktisat Bölümü’ndne Yrd.Doç.Dr.Mehmet Behzat Ekici,Mardin’in ekonomik panoraması,İl’in sektörel,kurumsal,rekabetçilik ve müteşebbislik yapısına ilişkin tahliller,DİKA’dan uzman Fuat Özcan Büyükşehir Belediyesi ve Yasal Dayanaklar, Yüksek Şehir Plancısı ve Turizm Geliştirme Uzmanı Gökhan Menteş ise Mardin’in Sorunları ve Sürdürülebilir Turizm Projesi konusunu masaya yatırdı.

Panelistlerin konuşmaları,Mardin’in tarihi dokusunun iyi korunamadığı, yapılan restorasyon çalışmalarının da yer yer tarihi dokuya zarar verdiği noktasında kesişmesi dikkat çekti.Yeni yerleşim alanında da gelişme ve yapılaşmanın yaşamı olumsuz yönde   etkilediği, imar uygulamalarının daha sağlıklı yapılması gerektiğine  vurgu yapıldı.

İkinci oturumda ise  siyasi partilerin belediye başkanları ev temsilcileri,daha yaşanılır bir Mardin için hazırladıkları projeleri anlattı. Saadet Partisi adına Artuklu Belediye Meclis Üyesi Yener Ensari , AK Parti  adına Artuklu Belediye Meclis Üyesi Zeynep Alkış,CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Cemil Mataracı,BDP Artuklu Eş Başkanı Leyla Sevinç Bozan, katıldı. Panel yazılı soruların cevaplanması ile sona erdi.Panele öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62