Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlenen “8. Uluslararası Genç Akademisyenler Sempozyumu" yoğun ilgi gördü.
Her yıl ulusal çapta genç akademisyenlerin çeşitli ülkelerden katılım gösterdiği Uluslararası sempozyum serisinin 8.’si bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Üç gün boyunca Üniversitenin Edebiyat Fakültesi’nde yüz yüze ve çevrimiçi oturumlarla hibrit şekilde düzenlenen sempozyuma ülkemizin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılım gösteren 103 akademisyen/araştırmacı; Osmanlı Tarihi, Selahattin Eyyubi Dönemi, Göç Kavramları, Sosyoloji, Antropoloji ve İlahiyat alanında 5 dilde 100’ün üzerinde tebliğ sundu
.
8. Uluslararası Genç Akademisyenler Sempozyumu’nun açılış konuşmalarını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, kendi coğrafyasının zengin ilmi ve kültürel sermayesini dikkate alan ve değerlendiren, akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi akademisyen/alimler yetişmesi amacıyla kurulan ve güzel işler başaran Kadim Akademi’nin kendisi için özel bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Kadim Akademi’nin bölgemiz için hatırı sayılır işler başardığına dikkat çeken Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, "Modern dönem ve sonrasında toplumun farklı kesimleri gibi akademiyi de şekillendiren zihinsel, kültürel ve sanatsal dayatmalara dair her şeyi "yeniden düşünmek" gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda, popülizm dalgalarına kapılmadan, kültürel ve entelektüel sömürüyü alt etmeye yönelik kavramsallaştırmalar ve ortak entelektüel çabalarla “Doğu/Ortadoğu” sembolü üzerinden bütün bir insanlığın edilgenleşmesinin/nesneleşmesinin önüne geçilebilme imkânlarını araştırıyor, bölgemizin tarihi ve kültürel derinliklerine inerek araştırmalar yapıyor ve bu bilgileri paylaşıyoruz.” dedi.
Uluslararası Genç Akademisyenler Sempozyum serisinin bu yıl daha kapsamlı şekilde düzenlendiğine vurgu yapan Özcoşar, düzenleme kurulunu tebrik ederek sempozyumda emeği geçen tüm genç akademisyenlere teşekkür etti.
Üç gün boyunca gerçekleştirilen sempozyumda, Türkçe, Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Farsça olarak beş dilde sunulan tebliğlerin 2022 yılı içerisinde kitaplaştırılacağı bildirildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN