ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ BİR VATANDAŞIN YAPTIRDIĞI KIZ YURDUNU DİYANET'E DEVRETTİ

Mardinli Hayırsever iş adamı Servet İncioğlu tarafından 2018 Yılında 3 Milyon liraya yaptırılan kız yurdunun, Eski Üniversite Rektörü Ahmet Ağırakça tarafından Diyanet'e bedelsiz olarak devredildiği ortaya çıktı.

14.10.2020 13:43:00 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ BİR VATANDAŞIN YAPTIRDIĞI KIZ YURDUNU DİYANET

Mardinli Hayırsever iş adamı Servet İncioğlu(75) tarafından 2018 Yılında 3 Milyon liraya yaptırılan kız yurdunun,Eski Üniversite Rektörü Ahmet Ağırakça tarafından Diyanet'e bedelsiz olarak devredildiği  ortaya çıktı.

 

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Mardin Artuklu Üniversitesi, 11,5 milyar lira bütçesi olan Diyanet'e bedava bina verdi. Servet İncioğlu (75) adlı hayırseverin, kız öğrencilere yurt yapılması amacıyla Üniversite’ye bağışladığı binalar, Diyanet İşleri Başkanlığı'na  bedelsiz olarak devredildi.

 

Diyanet de bu binaları, 15 yıl boyunca öğrenci yurdu olarak işletilmesi için kendisine bağlı Diyanet Vakfı’na  yapılan protokolle devretti.Diyanet’e verilen binaların,   Mardin Artuklu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça döneminde devredildiği ortaya çıktı.

 

Söz konusu devir, Sayıştay'a takıldı ve yapılan işlem “usulsüz” bulundu. İşlemin kamu zararı oluşturduğunu bildiren Sayıştay, “O protokolü fesh edin ve Diyanet Vakfı'ndan para alın” talimatını verdi.

 

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KIZ YURDUNU 3 MİLYON HARCAYARAK MARDİNLİ HAYIRSEVER İŞ ADAMI SERVST İNCİOĞLU YAPTIRMIŞTI.

 

Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim göremeyen ve işçi olarak gittiği Almanya’ya yerleşen Mardinli hayırsever Servet İncioğlu,(75) öğrencilerin daha rahat eğitim görmeleri için 200 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırdı. Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) yerleşkesinde 2016’da yapımına başlanan yurdun açılışı 2018 yılında törenle hizmete açılmıştı.


Mardin’de maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim göremeyen Servet İncioğlu’nun  okuma yazmayı 1965-1967 yılları arasında Islahiye’de vatani görevini yaparken öğrendi. Askerden döndükten sonra evlenen ve Diyarbakır’a yerleşen İncioğlu, buradan da işçi olarak Almanya’ya gitti. Bir otomobil fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlayan İncioğlu, geçimini sağlamak için fabrikadaki görevinin yanı sıra yaşadığı kentte faaliyet gösteren Türk lokantalarında da ek işler yaptı. Daha sonra ise fabrikadan ayrılan İncioğlu, Mardinli bir hemşehrisinin işlettiği ekmek fırınında işe başladı. 1975 yılından bu yana hemşehrisinden devraldığı fırın ve süper marketi işleten İncioğlu, memleketinde üniversite okuyan öğrencilerin yurt sıkıntısı olduğunu öğrenince, 2016’da kolları sıvadı. İncioğlu’nun, 3 milyon TL yatırımla, MAÜ yerleşkesinde yaptırdığı yurt tamamlanarak, 2018  yılında hizmete girmişti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29